Els epidemiòlegs alerten del perill d'infecció de banyar-se a les basses i fonts dels parcs

Els experts recorden que no és una aigua preparada per al bany i no passa els controls que sí que passen les piscines públiques

Uns xiquets juguen a l'aigua d'un parc / À Punt NTC

Els epidemiòlegs alerten del perill de banyar-se a les fonts i basses dels parcs, que tenen un ús ornamental i, per aquest motiu, l'aigua no té les condicions òptimes que sí que trobem a les piscines. Com que no és una aigua preparada per al bany, està prohibit banyar-s'hi. Tot i això, per exemple, al Parc Central de València ja són 16 els xiquets infectats per un bacteri.

"No s'ha de fer perquè la qualitat de l'aigua no està garantida en absolut, no és una aigua preparada per al bany", recorda l'epidemiòleg del Centre de Salut Pública de Castelló, Juan Bellido. L'aigua d'aquestes instal·lacions no rep els tractaments i les anàlisis periòdiques que sí que es fan a les piscines públiques.

La farmacèutica de Salut Pública de Castelló, Montse Gómez, ho explica: "Mesurem el clor, mesurem el pH, mesurem terbolesa… També ens fixem en la transparència, que es veja el fons del got. I després fem una revisió documental dels registres que es fan cada dia". Els serveis de manteniment controlen al mil·límetre l'estat de l'aigua.

També es controlen els nivells del desinfectant que es fa servir a les piscines en temps real, com recorda des del Patronat Municipal d'Esports de Castelló José Domingo, perquè un excés pot causar irritacions en la pell o els ulls. Però si no n'hi haguera suficient, el risc són les infeccions.

Un bany en una aigua sense controlar pot provocar gastroenteritis, diarrees o, fins i tot, faringitis. Aquestes infeccions afecten especialment els xiquets, les dones embarassades o les persones amb les defenses baixes.

També et pot interessar

stats