Qui és qui en la final de 'Duel de veus'?

Aquesta nit se celebra la gran final i coneixerem qui és el guanyador o guanyadora de la segona edició del programa

Dissabte arriba l'hora de la veritat a Duel de veus
Aquesta nit coneixerem qui guanya Duel de veus / À Punt

Els sis finalistes de la segona edició de Duel de veus es juguen aquesta nit el desitjat títol de guanyador o guanyadora del concurs, després de deu gales d'esforç, talent i molta música. José Antonio, Ilu Pérez, Dayan, Maria La Caria, Kler i José de la Vega són els concursants que han arribat fins a la gala final, de la qual eixirà la millor veu de la Comunitat Valenciana.

Direm adeu així als participants que hem estat veient, setmana darrere setmana, com donaven el millor de si mateixos. Però, abans del comiat, coneguem-los un poc millor.

José Antonio

El cirurgià de Puçol es va convertir en el primer finalista en l'anterior gala després de ser seleccionat pel jurat. Aquest metge de trenta anys ha compatibilitzat la seua participació en Duel de veus amb el seu treball en el servei de Cirurgia General de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. En algunes ocasions, compaginar els dos mons ha sigut difícil, ja que a alguns programes ha acudit en eixir d'una guàrdia, però José Antonio no dubta que "ha valgut la pena".

Aquest amant de la música té com a referents musicals Sam Smith i Bruno Mars. De fet, va triar el tema Just the way you are d'aquest últim per a fer la seua entrada en el concurs. Entre el públic sovint ha estat la seua parella, amb qui es casarà aquest novembre i de qui ha dit que és en qui pensa quan canta molts temes. Aquesta nit, José Antonio desplegarà en l'escenari l'optimisme i el carisma que el caracteritzen.

Ilu Pérez

Ilu Pérez es va convertir en concursant de Duel de veus ben entrat el programa, però açò no ha impedit que haja conquistat tant al públic com al jurat, que la va convertir en la segona finalista. Aquesta amant del rock de 36 anys viu a Petrer i es va endinsar en el món de la música amb tan sols cinc anys, ja que la seua família també s'hi dedicava.

Des dels seus inicis en karaokes i orquestres, Ilu ha anat vivint noves oportunitats i recorda com un dels millors moments de la seua vida haver sigut telonera d'Alejandro Sanz a Benidorm. La característica veu esquinçada d'Ilu eixirà a escena aquesta nit amb la intenció de convéncer al jurat de guanyar Duel de veus.

Dayan

L'etern somriure de Dayan tornarà a estar present aquesta nit en la gran final de Duel de veus, després que el jurat decidira que fora la tercera finalista. Aquesta castellonenca de 31 anys va canviar el voleibol, esport al qual es va dedicar de manera professional en la selecció espanyola durant més de cinc anys, per la música.

El 2011, Dayan va començar com a cantant de música dance i house en discoteques i festivals. Més tard també va provar les orquestres i els espectacles de teatre de carrer, i el 2012 va publicar la seua primera composició. Les seues artistes referents són Lauryn Hill, Erykah Badu, Sade, The Roots, Jamiroquai o Amy Winehouse. De fet, va ser la cançó Valerie, d'aquesta última, la que li va donar el pas a la final.

Maria La Caria

Maria La Caria va ser la quarta concursant a passar a la final de Duel de veus, una decisió que el jurat convidat, Boris Izaguirre, va prendre sense dubtar. Aquesta argentina de 28 anys viu a Espanya des que en tenia set. Instal·lada actualment a la ciutat de València, també ha viscut a altres llocs de la Comunitat Valenciana, com Cullera o Gandia.

La música ho és tot per a ella, i des de 2016 s'hi dedica exclusivament. No obstant això, fa un parell d'anys, Maria va haver de deixar-se-la temporalment en patir una paràlisi facial. "Va ser molt dur haver de tornar a aprendre a parlar", explica, "encara que ho vaig viure amb molta positivitat".

Quan se li va presentar l'oportunitat de participar en Duel de veus va tindre dubtes, perquè "no creia estar preparada per a mostrar-li al món la meua nova cara". Finalment, li va dir que sí al concurs, el qual s'ha convertit en part indispensable de la seua història de superació personal. En el seu recorregut ha interpretat temes de Rosalía, Bruno Mars o LP.

Kler

Kler es va trobar en perill d'abandonar Duel de veus en un parell d'ocasions al principi del seu recorregut pel programa, però la seua evolució li ha assegurat la plaça com a quinta finalista. Aquesta jove de vint anys de Rafelcofer es va adonar de sobte que el seu somni era dedicar-se a la música i de seguida es va mudar a Madrid per a formar-se.

Des de ben xicoteta, Kler baixava amb son pare a l'estudi que ell tenia, on passaven hores. "Hui encara escolte la seua veu gràcies a les gravacions que allí féiem", recorda. Amb el seu oncle Javi li va arribar l'oportunitat de muntar-se als escenaris, i va ser amb ell amb qui es va presentar al programa Family duo d'À Punt.

Ara, Kler composa també les seues pròpies cançons, per a les quals s'inspira en els seus referents, artistes com Whitney Houston, Tina Turner, Lady Gaga, Dua Lipa o Adele.

José de la Vega

L'últim finalista de Duel de veus és José de la Vega, un gadità i alacantí d'adopció de 49 anys que va decidir deixar la seua professió de perruquer per a complir el seu somni de ser artista. Va ser fa deu anys quan va viure un punt d'inflexió en morir la seua tia, la persona que més creia en ell i en el seu talent.

Va ser així com va decidir preparar-se per a les proves d'Art Dramàtic, de l'Escola Superior de Múrcia, on va aconseguir entrar, per la qual cosa els últims quatre anys ha estat formant-se en el camp de la interpretació.

Els seus referents musicals són "molts i variats". Aquests van des de Freddie Mercury, George Michael o Tino Casal fins a Aretha Franklin, Scorpions o Guns n'Roses, però, si per alguna cosa destaquen les seues actuacions, és pel seu segell personal, el qual es podrà veure per última vegada aquesta nit al plató de Duel de veus.

Qui competirà contra qui en la gran final?

Els primers duels de la nit es van decidir durant la semifinal amb Boris Izaguirre, jurat convidat, i la presentadora, Àlex Blanquer, revelant el nom de cada finalista. Aquests seran els primers duels de la gala final:

● Ilu Pérez contra María La Caria

● José Antonio contra Dayan

● Kler contra Josep de la Vega

A més, Rosa López repetirà com a jurat convidat de Duel de veus i tant ella com La Fúmiga animaran la nit amb les seues actuacions.

També et pot interessar

stats