José Antonio (cantant i cirurgià): "La millor medicina en la vida és la música. La música cura l'ànima"

Aquest jove metge, que participa en Duel de Veus, arriba des de Puçol per a demostrar que es pot compatibilitzar passió i professió

Presentació José Antonio
27 de juny 2022 - 15:41

José Antonio Esteve és un jove de trenta anys de Puçol llicenciat en Medicina que acaba d'aconseguir el títol d'especialista en Cirurgia General i Digestiva. Tot i que és metge reconeix que per a ell "la música és curativa" i no dubta quan diu que "la millor medicina en la vida és la música. La música cura l'ànima".

Es defineix com una persona optimista i gens rancorosa. "És difícil fer-me enfadar". Pensa que a algunes gales de Duel de veus "acudiré en eixir d'una guàrdia i a saber les hores que hauré dormit. Passaré son, però valdrà la pena". És molt feliç al seu poble, Puçol. "Al poble ho tinc tot. Els amics, la meua parella —que és la meua pedra angular i ens casem en novembre del 2022".

Aquest jove amant de la música té com a referents musicals Sam Smith i Bruno Mars. Com ha explicat a l'equip de Duel de Veus tot va començar en trobar per casa un parell de guitarres clàssiques de sa mare i son pare, "les vaig arreglar i vaig començar a tocar".

Quan estudiava per al MIR va començar les classes de cant i també penjava covers a Facebook. "Ho feia cada divendres en un espai que vaig batejar com Cueva MIR. En veure que tenia molt bona acollida va continuar assistint a les classes de cant. I així, el que era una afició, va passar a un pla més professional".

El seu objectiu és descobrir l'equilibri entre la medicina i la música. "És així com soc feliç. Pròximament, espere mostrar música pròpia i aconseguir que estiga disponible a les principals plataformes musicals".

Pel que fa a la Medicina, reconeix que també és una professió vocacional "i hereditària en el meu cas". A José Antonio li aporta molta satisfacció poder ajudar les persones. Reconeix que amb la pandèmia els sanitaris han passat dos anys molt difícils, "sembla que la vida ens ha posat contra les cordes, però també ens ha donat un colp de realitat. Ens ha fet més forts i més humans si cap". I encara que no li agrada mesclar la seua part artística amb la professional, ell sent la necessitat de "fer-los un xicotet reconeixement encara que siga mitjançant aquesta entrevista. I ho diu: gràcies, hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, en especial al servei de Cirurgia General".

Escolta molta música i d'estils molt diferents

Per a José Antonio és difícil triar un artista. "Escolte molta música i molts estils diferents. Sempre he tingut molta influència del soul, jazz, rock, blues i dels crooners clàssics com Stevie Wonder, Ray Charles, Bill Withers, James Brown, Grover Washington, BB King, Marvin Gaye, Etta James, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Luis Miguel, etc. I pel que fa als més actuals els seus referents són Bruno Mars, Sam Smith, Ed Sheeran, Alejandro Sanz i Pablo López.

Concursar en Duel de veus per a José Antonio "significa molt. En primer lloc, il·lusió. Aquesta és una experiència que no tornarà, i poder participar és un regal". A més a més per al cirurgià "és una manera de fer-me lloc en el món de la música, que la gent em conega i poder aprendre i desenvolupar l'altra passió que tinc: la música".

És un enamorat del seu poble, Puçol, encara que va nàixer a València. "És un poble que encisa, del qual estic ben orgullós i del qual no pense anar-me'n mai. Tenim mar, muntanya, unes festes patronals i populars que viuen amb emoció els habitants del poble i els forasters, estem ben comunicats, tenim la capital a tir de pedra, però amb la tranquil·litat i familiaritat que ofereix un poble... que més vull?

José Antonio conta que tant la seua família, com els amics i la seua parella estan vivint l'experiència com si fora seua. "Tinc uns fans incondicionals dels quals estic ben orgullós i sense el seu suport diari no estaria participant". Diu que l'ajuden en tot: vestuari, animació, entrenament vocal, entrenament escènic... sols els falta eixir a fer-me els cors o muntar un equip de ball per a acompanyar en les actuacions".

El suport i l'espenta que li feia falta per a presentar-se, ha contat que va ser un combo de diverses persones. "Principalment els meus pares, el meu germà, la meua parella i el meu cosí Aitor Caballer".

Viu les falles en el poble com el que més. "Si voleu saber el que és viure unes falles en condicions esteu convidats a passar per la falla l'Antiga Muralla de Puçol".

Com és... José Antonio?

Mania inconfessable: Maniàtic de l'ordre.

On vas de vacances l'estiu 2022?: Austràlia.

Un viatge inoblidable: A París i Disneyland amb la meua família fa uns anys. El viatge de final de carrera a Cuba i el viatge a Roma i Londres amb la meua parella.

T'agrada l'arròs? Quin t'agrada més?: Si no t'agrada l'arròs no eres de la terreta. M'encanta provar coses noves. Els més m'agraden, l'arròs en polp i carxofa i un arròs amb culatí que vaig provar a un bar de València.

Truita de creïlles, amb ceba o sense?: Les dues, però una bona truita de creïlles amb el centre un poc cru... imbatible.

Que no menjaries mai?: Em repel·leixen un poc els insectes, encara que tot és provar...

T'agrada cuinar a casa?: M'agrada més menjar que cuinar. Se'm dona millor fregar els plats i planxar la roba.

Un lloc per a perdre't a la Comunitat Valenciana: Xàbia.

Última música que vas comprar: Va ser un regal. Un vinil de l'últim disc de Vetusta Morla, Cable a Tierra.

Quina sèrie recomanes: Stranger Things.

Una pel·lícula: Patch Adams.

Com alleugeres l'estrés: Cantant i fent esport.

Un esport: Entrenament 'funcional'. És variat, complet i divertit.

L'últim llibre que vas llegir?: La biografia de Pau Donés, 50 palos... y sigo soñando.

Eres de paper o e-book?: Tot i que m'encanta tot el món de la informàtica i electrònica, continue preferint el paper per a llegir un llibre.

Un consell que t'ha marcat: "Gaudeix de la vida que tens, riu, fes el que més t'agrada sense importar-te el que puguen dir o pensar els altres. I lluita per tot allò que vulgues".

També et pot interessar

stats