José de la Vega, de 'Duel de veus': "Com que la vida és un instant, fa deu anys vaig decidir que volia canviar la meua"

El suport d'un famíliar i creure en ell mateix van ser els ingredients perquè deixara l'ofici de perruquer per a ser artista

Presentació de José de la Vega / À Punt Mèdia

José de la Vega és un dels nous talents musicals que han arribat a Duel de veus. Als 49 anys té clar que ell havia de ser artista. I això que no fa massa temps que va prendre la decisió. Com ell mateix ha explicat a l'equip del programa: "Decidisc canviar de vida fa deu anys". Va ser en morir la persona que més creia en ell i en el seu talent, ella era la seua tia. Amb la seua mort, José ha confessat a Duel de veus: "Per a mi hi ha un punt d'inflexió".

Així és com comença la seua aventura de ser artista. "Em vaig preparar per a les proves d'Art Dramàtic, de l'Escola Superior de Múrcia". I va aconseguir entrar amb la qual cosa els últims quatre anys de la Vega ha estat formant-se en el camp de la interpretació. Aquest gadità i alacantí d'adopció sempre ha volgut ser artista. El fet de començar a treballar molt jove, als dèsset anys, "en una perruqueria" i un entorn al qual li semblava que el seu somni era una "estupidesa" va endarrerir els seus plans. Però amb la seua tia va trobar el punt de suport que necessitava.

La millor creativitat emana de les males situacions

"Una persona va creure en mi. Va ser la meua tia. Ella em deia que jo tenia un do i que havia de mostrar-lo al món". En morir la seua tia va trobar la força que fins aleshores li havia faltat. "Vaig decidir que com que la vida és un instant, jo no volia continuar amb la vida que tenia."

José, dia a dia, pensa en ella i parla d'ella amb molta emoció. "M'agradaria que ella estiguera ací. Veuria que no estava equivocada. Mai s'ha de deixar de perseguir un somni...", ha dit el participant d'aquest concurs, presentat per Àlex Blanquer, que compta amb Sole Jiménez, Pere Aznar i Samantha com a jurats.

José ha explicat que per a mitigar un poc les ganes que tenia de ser artista "anava a classes de cant. He anat canviant d'acord amb les necessitats, però de vegades per diners he hagut de deixar-ho apartat". Per a poder estudiar, ho compaginava amb actuacions en hotels, pubs, i treballs amb diferents formacions".

Ara el seu somni és començar una carrera musical en solitari. "M'agradaria gravar un disc o cançons... La televisió m'agrada molt. Qui sap si també formar part d'un musical, o algun paperet en alguna pel·lícula".

Pel que fa als seus referents musicals, són "molts i variats". Entre ells hi ha Freddie Mercury, George Michael, Tino Casal, Alejandro Sanz, Chris Mann, Josh Groban, Aretha Franklin, Scorpions, Guns N'roses, Camilo Sesto, entre d'altres. Com ell diu: "Quan es tracta de gèneres o estils musicals, no faig distinció, si alguna música m'agrada, m'agrada i ja està" .

Aquest artista nascut a Benalup-Casas Viejas, com ell diu "un preciós poblet de Cadis", és un home que va arribar a Alacant de jove i que viu el fet de concursar en Duel de veus com "un altre sommi complit". Diu que li encanta el format i també la presentadora.

Com és Jose de la Vega?

Mania inconfessable: No suporte la impuntualitat.

On vas de vacances l'estiu 2022?: Al meu poble (Alacant)

Un viatge inoblidable: Oslo.

T'agrada l'arròs? Quin t'agrada més?: Sí. L'arròs de verdures.

Truita de creïlles, amb ceba o sense?: Sense ceba.

Que no menjaries mai?: Insectes.

● T'agrada cuinar a casa?: Sí, i m'agrada molt fer dolços.

Un lloc per a perdre't a la Comunitat Valenciana: Altea.

Última música que vas comprar: Harmony de Josh Groban.

● Quina sèrie recomanes: Vikingos.

● Una pel·lícula: Farinelli.

Com alleugereixes l'estrés: Amb esport i música.

Un esport: Tenis.

L'últim llibre que vas llegir?: Obres completes d'Henrik Ibsen.

Eres de paper o e-book?: M'és indiferent.

Un consell que t'ha marcat: El meu primer professor d'Interpretació a ESAD (Escola Superior d'Art Dramàtic de València), al qual admire i que em va descobrir coses de mi mateix que ni jo sabia. Un dia em va dir: "José, de vegades en la vida, cal perdre's per a trobar el camí".

També et pot interessar

stats