Kler ('Duel de veus'): "M'alce un dia i pense que Magisteri és la meua vocació, però el meu somni és la música"

Clara Ramos, Kler de nom artístic, és una jove de Rafelcofer que treballa per a crear el seu personatge, que ha presentat a Duel de veus

Presentació de Kler en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia
08 de juny 2022 - 11:34

La jove d'uns vint anys Clara Ramos, de Rafelcofer (Safor), es defineix com una persona "molt extravagant, molt peculiar, molt meua, un poc boja i... única. Eixa és la paraula". A qui no li falta ímpetu, ganes i convicció. Tal com ella ha contat a l'equip de Duel de veus, son pare tenia un estudi de gravació a casa on a ella li agradava baixar i escoltar música, escoltar-lo cantar i també gravar.

De sobte, un dia va passar això: "M'alce i pense que Magisteri és la meua vocació, però el meu somni és la música". Dit i fet, va dir a sa mare: "Mama, me'n vaig a Madrid. I la xiqueta se'n va anar a Madrid", ha explicat Kler.

Aquests últims temps ha estat treballant per a crear el personatge Kler tot buscant la seua identitat. "Plasmar el que penses en la teua persona és un procés llarg... i a mi m'ha costat diversos tints de cabells: ros, metxes, taronja, blau... fins que he trobat que el color roig amb serrell és el que em defineix a mi, el que em dona força".

"Si em pregunten si tinc talent, pense que clar que sí, al cent per cent. Puc guanyar Duel de Veus? Clar que sí". Així és Kler. Una artista que des de ben menuda ha viscut envoltada de músics i cantants. "A ma casa sempre s'ha celebrat tot amb música. Recorde les nits de Cap d'Any, amb tota la família, cantant i ballant la cançó Antes muerta que sencilla".

Kler ha recordat a l'equip del programa: "La primera vegada que vaig pujar a un escenari va ser amb el meu oncle Javi, el germà de ma mare. Era el sopar dels quintos de la Font d'en Carròs. Aquell dia em vaig adonar que els escenaris em feien feliç".

Crear el personatge Kler, la seua identitat... és un procés llarg. A mi m'ha costat diversos tints de cabells, ros, metxes, taronja, blau... Kler (Clara Ramos)

L'artista Kler es va llançar a ballar davant de la gent més prompte que a cantar. "Un dels records més presents hui dia són les vesprades amb mon pare. Sols a casa, baixàvem a cantar a l'estudi, el nostre raconet musical de casa. Allí passàvem hores. Hui encara escolte la seua veu gràcies a les gravacions que allí fèiem".

"Als catorze anys vaig cantar per primera vegada en una graduació del meu institut. A partir d'ahí vaig anar perdent la vergonya. Vaig participar en el concurs Family Duo d'À Punt amb el meu oncle José". Després va arribar una decisió, la d'anar-se'n a Madrid i formar-se com a cantant, actriu i ballarina. Kler, que al plató ha mostrat de què és capaç, aspira a dedicar-se professionalment a la música: "Soc cantant i compositora de les meues cançons. Enguany he tret dues cançons a les plataformes digitals i encara en trauré dues noves la resta d'any".

De menuda son pare la va ensenyar a escoltar i a valorar la música. "Els meus referents són els més grans: Whitney Houston, Tina Turner, Queen, Andra Day, Lady Gaga, Dua Lipa, Adele, Mariah Carey, etc. Cada un d'ells té alguna cosa que m'agrada. Així he anat formant la meua identitat artística".

Participar a Duel de veus per a Kler significa "un somni fet realitat. És l'oportunitat de créixer, conéixer i aprendre. És molt difícil triomfar al món de la música. Duel de veus et facilita un aprenentatge, et permet agafar recursos i t'ajuda a donar-te a conéixer com a artista".

Enamorada del seu poble i del seu veïnat

Nascuda a Rafelcofer, un poble menut de la Safor amb tan sols 1.300 habitants, Kler ha dit: "Sempre seré coferera, encara que actualment visc a Madrid per estudis". Durant l'estiu li agrada viatjar, però pel fet de viure fora últimament li agrada passar les vacances a casa amb la família.

Del seu poble el que més li agrada és la gent que hi viu. "M'agrada molt veure com les dones majors van juntes a missa, com la gent sopa al carrer a l'estiu, com van al seu hortet". Kler ha contat que la seua família viu el seu pas per Duel de Veus amb molta tensió. "Pateixen molt, i ho passen molt bé en cada gala. M'acompanyen en tot. Ma mare sobretot és la meua fan número 1. Ella i el meu xic van ser els que més em van animar. Ara és saxofonista a la Agrupación Artístico Musical Carròs". Kler ho té difícil per a acudir als concerts, ja que viu a Madrid.

Com és… Kler?

Mania inconfessable: Tinc moltes manies. Les clauetes de la llum han d'estar totes iguals, els objectes han d'estar rectes si hi ha alguna línia prop.

On vas de vacances l’estiu del 2022?: Com a casa a cap lloc, però aquest estiu m’agradaria visitar El Hierro o Tailàndia.

Un viatge inoblidable: Disneyland amb els meus pares. Taizé amb una de les meues millors amigues.

T'agrada l'arròs? Quin t'agrada més?: Soc fan de l'arròs de verdures i de l'arròs al forn.

Truita de creïlles, amb ceba o sense?: Sempre sense ceba, que retorna molt!

Què no menjaries mai?: Gluten, perquè soc celíaca. Tampoc tomaca, perquè soc al·lèrgica. Carn i peix tampoc.

T'agrada cuinar a casa?:  M'encanta cuinar i buscar receptes noves en Instagram. Inventar-me receptes "is my passion".

Un lloc per a perdre't a la Comunitat Valenciana: Altea. Hi vaig sempre que puc.

Última música que vas comprar: Disc de vinil de Queen.

Quina sèrie recomanes?: Los Bridgerton. Soc molt fan de les tafaneries i del vestuari d'època.

Una pel·lícula: Black Pink. És una pel·lícula documental d'un grup femení que mostra la dura vida d'una girl band. També Titanic, que soc molt "intenseta". Aladdín és la meua preferida de la infància.

Com alleugereixes l'estrés?: Amb més estrés. Jo funcione millor amb pressió.

Un esport: Tenis i pàdel.

L'últim llibre que has llegit: Ingobernable, de Rebeca Stones.

Eres de paper o de llibre electrònic?: Ambdues coses. Per a viatjar, llibre electrònic, i, a casa, paper.

Consell que t'ha marcat: "Sigues tu mateix sempre, sense importar el que els altres pensen", "El somriure és l’últim que es perd", "Gaudeix la vida".

També et pot interessar

stats