Exesportista d’elit de voleibol i una enamorada de Castelló de la Plana: així és Dayan Soul de 'Duel de veus'

La participant del concurs musical, cantant de música dance i house, s'ha donat a conéixer a la seua ciutat en actuar a discoteques, festivals, orquestres i espectacles de teatre de carrer

Vídeo de presentació de Dayan en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia

Aquesta castellonenca de 31 anys, alegre, positiva i sense por als reptes —de fet, confessa que li agraden— es considera "valenta". La participant de Duel de veus ha sigut esportista d'elit professional de voleibol, i durant més de cinc anys va jugar a la selecció espanyola. Fins que va arribar un dia en què va decidir deixar la seua carrera en el món de l'esport i apostar per la música. Era i és el que vol. I Diana, la jugadora de voleibol, finalment ha aconseguit convertir-se en Dayan Soul.

En Duel de veus ha tingut la seua primera experiència de cantar a un plató de televisió. Si bé és cert que afirma no tindre cap problema a enfrontar-se a qualsevol gènere, reconeix que el pasdoble li imposa un poc, "no sé cantar-lo molt bé, però jo te'l balle".

Dayan Soul va començar el 2011 com a cantant de música dance i house en discoteques i festivals. El 2017 va entrar en el món de les orquestres i en espectacles de teatre de carrer, i es va llançar a fer concerts acústics amb un repertori molt personal. La primera composició pròpia va ser publicada el 2012. Actualment, continua gravant temes i donant forma a les seues cançons. Busca professionalitzar-se i crear el seu segell personal.

"'Duel de veus' m'ha ensenyat a reptar-me sobretot a mi mateixa i a veure de què soc capaç" Dayan Soul - Cantant

Aquest cantant té com a referents musicals Lauryn Hill, Erykah Badu, Sade, Amy Winehouse, The Roots i Jamiroquai. Hui dia viu l'oportunitat de concursar en Duel de veus com un regal, "només tinc paraules boniques per a referir-me al programa, a tot l'equip i als meus companys".

Nascuda a Castelló de la Plana, ha tingut l'oportunitat de viure a ciutats com Sòria, Benidorm (Marina Baixa), Barcelona... per a tornar-hi. Eixir fora i tornar-hi li ha permés adonar-se de l'avantatge de la seua ciutat, de la qual es declara enamorada: "Castelló és i serà sempre la meua ciutat, el meu origen, on Diana Segarra va créixer i Dayan Soul va nàixer. Ací tenim platja, muntanya, està tot prop, no hi ha tràfic ni estrés... en definitiva, qualitat de vida".

Com és Dayan Soul?

Una mania inconfessable: Estic enganxada a la crema hidratant. Quan note la pell seca, sent la necessitat de posar-me-la.

On aniràs de vacances aquest estiu: A Cadaqués.

Un viatge inoblidable: El meu viatge quan tenia díhuit anys amb el meu germà a Nova York i Las Vegas.

T'agrada l'arròs i quin t'agrada més: M'encanta! Mmm... Estic entre la paella valenciana i l'arròs al forn.

Truita de creïlles, amb ceba o sense: Sense.

Què no menjaries mai: Qualsevol cosa amb textura gelatinosa, com les ostres o les manetes de porc.

T'agrada cuinar a casa?: Sí, encara que m'agrada més menjar!

Un lloc per a perdre't a la Comunitat Valenciana: Peníscola.

Última música que vas comprar: En format físic 'Fuel Fandango'; en format concert, 'Vetusta Morla'.

Quina sèrie recomanes: This is us.

Una pel·lículaDéjà Vu, em flipa Denzel Washignton.

Com alleugeres l'estrés: Posant-me música que em faça moure l'esquelet

Un esport: El vòlei, per descomptat!

L'últim llibre que vas llegir?: Por si las voces vuelven, d'Ángel Martín.

Eres de paper o e-book?: Paper, sempre.

Un consell que t'ha marcat la vida: L'únic moment en què realment em vaig plantejar deixar la música va ser durant el confinament. Mesos després em vaig trobar amb el pare d'una amiga —al qual aprecie i feia temps que no veia— i, en contar-li que em sentia abatuda, em va dir: "Diana, ja has començat el camí. Has de seguir. No existeix una altra manera".

També et pot interessar

stats