Puig descarta la prohibició dels bous al carrer

El secretari general del PSPV ha assegurat que els candidats es presentaran "quan toque" i que el PP està en "campanya perquè no ajuda a gestionar"

Intervenció de Ximo Puig en el Dia de la Rosa
Imatge d'arxiu de Ximo Puig / PSPV-PSOE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aclarit sobre el debat entorn dels bous al carrer, que "la paraula prohibició no està en aquests moments en l'agenda" i ha precisat que "la que està és rigor en el compliment de la normativa".

El cap del Consell ha fet aquestes manifestacions en una visita aquest divendres a les festes de Mislata (Horta Sud) en ser preguntat per les últimes declaracions de la vicepresidenta de l'executiu autonòmic, Aitana Mas, qui ha plantejat la necessitat de debatre sobre la celebració dels bous al carrer en un moment en el qual a la societat l'"assalten uns quants dubtes de seguretat i protecció" respecte a aquests actes: "Una festa en la qual mor gent és una festa?", s'ha preguntat.

Sobre aquest tema, Puig ha considerat que "hi ha moltes opinions" i totes són "respectables tenint en compte que aquesta és una festa tradicional en moltes comarques".

"Nosaltres el que volem", ha continuat Puig, "és que la normativa, que és rigorosa, es complisca en tots els llocs per a garantir la seguretat de les persones i el benestar animal". També ha remarcat que "si hi ha algun aspecte d'aquesta normativa que cal millorar cal fer-ho".

D'altra banda, durant la seua visita a Mislata, el també secretari general del PSPV ha assegurat, respecte a l'elaboració de les llistes electorals, que "les eleccions seran quan toquen", i ha criticat el PP per voler estar "permanentment en el marc electoral".

"El PP fa molt de temps que està en campanya electoral perquè no està ajudant a gestionar, només posant obstacles", ha sentenciat Puig, qui ha remarcat que falten nou mesos per a la cita amb les urnes i fins a aquell moment "queden moltes coses a fer".

També s'ha mostrat "orgullós" del treball dels alcaldes i alcaldesses socialistes i augura que això farà que "molts tinguen assegurada la reelecció".

La Generalitat aborda la crisi de la ceràmica amb el govern espanyol

Preguntat per la situació de la indústria ceràmica davant la crisi mundial pel gas, el president ha instat a buscar una solució per a "fer viable" la seua producció, i ha destacat la "interlocució" amb el govern espanyol sobre la qüestió.

El cap del Consell ha recalcat que el context actual és "molt complex”, ja que “aquesta mateixa vesprada s'ha conegut que Putin ha adoptat una altra mesura per a intentar escanyar Europa". En aquest marc, ha dit, cal "mantindre la solidaritat europea i, al mateix temps, buscar totes les solucions".

En concret, ha recordat que el gas és fonamental per al sector de la ceràmica, clau per a les comarques de Castelló, però també per a tota la Comunitat Valenciana i Espanya.

"Saben que ja hem tingut una interlocució permanent amb el govern d'Espanya” perquè en el que té a veure amb la cogeneració finalment "s'atenguen els criteris de la indústria i de la mateixa Generalitat”. Segons Puig, “pensem que és una solució errònia deixar fora la cogeneració” perquè en aquests moments “necessitem més que mai aprofitar tot el que contribuïsca a la sobirania energètica i que siga menys contaminant".

Per això, ha confiat que en la reunió prevista dilluns que ve de representants de l'executiu espanyol i del sector ceràmic aquest plantege un aspecte conjuntural, què es pot fer des de la perspectiva de la cogeneració i l'increment "inassumible" de preus, i d'altra banda, "estructuralment buscar una solució per a fer viable aquesta indústria".

També et pot interessar

stats