La Comunitat Valenciana iguala el pitjor registre de morts per enganxada de bou

Amb les últimes defuncions que s’han produït aquest cap de setmana, la Comunitat Valenciana suma 7 persones mortes enguany

Sis persones han mort aquest estiu en els festejos dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'agost 2022 - 16:21 Actualitzat: 25 d'agost 2022 - 16:05

Una dona francesa ha mort aquest dijous a conseqüència d'una cornada d'una vaqueta durant les festes de Beniarbeig, a la Marina Alta. Els fets han ocorregut al voltant de les 13:00 hores. Amb aquesta víctima ja hi ha set persones que han mort en aquests actes taurins a la Comunitat Valenciana, la mateixa dada que el 2015, el pitjor any fins ara pel que fa a defuncions.

L'agost i el setembre són els dos mesos de l'any en els quals s'organitzen més actes de bous al carrer. I n'hi ha hagut més especialment enguany, ja que després de la pandèmia s'han disparat fins a més de 13.000 els esdeveniments previstos en tot el territori valencià (un 50% més que el 2021).

Les penyes expliquen que, després de dos anys sense bous, enguany arribaran a 13.000 festejos en vora 300 pobles valencians.

"Enguany es batrà un rècord històric d'actes taurins a la Comunitat Valenciana; per tant, en haver-hi més afluència de gent en aquests actes, és normal que també hi haja més accidents", declara Germán Zaragozá, president de la Federació de Bous al Carrer.

Consideren que els voluntaris taurins no tenen autoritat suficient per a fer complir la normativa; per això, reclamen més presència policial. "Per als concerts o per als partits de futbol mai falta policia, però per a un festeig taurí, que és un festeig de masses, sí", diu Zaragozá.

Alcàsser és un dels municipis amb més tradició taurina. Ací celebren festejos de bous des de fa almenys 200 anys i precisament aquests dies estan en festes. "En el moment més crític diari estem treballant amb dotze o tretze agents", explica Eva Zamora, alcaldessa del municipi. "Fem revisió de les tanques cada dia, també tenim en compte el tema sanitari, amb doble ambulància a la nostra disposició".

El consistori d’Alcàsser també ha penjat cartells que recorden que està prohibit maltractar els animals i que s'impedeix l'entrada tant a les persones sota els efectes de l'alcohol i les drogues com als menors de 16 anys.

Tot quan encara cueja la polèmica a Nàquera per la participació de dos xiquets de 8 i 10 anys en el bou embolat, que va obligar les autoritats a suspendre aquests actes.

Bravo aposta per revisar els protocols per a reduir el risc 

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat aquest dimarts que veu "preocupant" la xifra de morts durant aquest estiu en festejos de vaquetes i bous al carrer a la Comunitat Valenciana. Bravo considera que el nombre de morts "evidència que són activitats que generen un risc important", per la qual cosa s'ha mostrat partidària de "revisar els protocols i totes mesures necessàries perquè, si cal mantenir les tradicions, que no posen en risc la vida de les persones". "Perquè per damunt de les tradicions, està sempre la vida de les persones", ha resolt la consellera.

També et pot interessar

stats