Quarta víctima dels bous al carrer en un estiu rècord en actes taurins

Enguany estan previstos més de 13.000 actes taurins en tot el territori, unes xifres que superen àmpliament les dels últims anys

Quarta víctima dels bous al carrer en un estiu de rècord en actes taurins / À Punt NTC

Un jove de 18 anys és la quarta víctima dels bous al carrer aquest estiu a la Comunitat Valenciana. La víctima és un veí de Sogorb. Els fets van passar durant el cap de setmana a Soneja, a l'Alt Palància, en els actes taurins de la primera setmana d'agost d'aquest poble, segons va informar l'Ajuntament en un comunicat. Al mes de juliol van morir tres persones enganxades en tres actes de bous al carrer a Picassent, Meliana i Pedreguer. Quatre morts en l'inici d'una temprada en la qual s'esperen més de 13.000 actes taurins, unes xifres rècord que superen les d'anys anteriors.

A Soneja, a l'Alt Palància, s'han decretat tres dies de dol per la mort d'un veí de Sogorb a qui va envestir el bou el divendres a la nit. Uns fets que arriben un mes i mig després de la mort de tres homes en aquest tipus d'esdeveniments.

Aquest estiu és especialment efervescent pel que fa als actes de bous al carrer. De fet, hi ha previstos més de 13.000 actes en tot el territori, xifra molt superior a la de 9.512 celebrats el 2017, any en el qual fins ara es registra la dada més elevada, segons les dades recollides en les memòries de la Conselleria de Justícia. L'any 2019, el previ a la pandèmia, es van realitzar 8.623 actes taurins i cinc víctimes mortals.

Pel que fa a les víctimes mortals, 2015 manté la dada més alta, amb set morts (tres a actes taurins a les comarques d'Alacant, tres més als de Castelló i un a València). I abans de la pandèmia, destaquen també els cinc morts registrats l'any 2019, dos a poblacions de Castelló, dos a la província de València i un a Alacant.

La Federació de Penyes Taurines diu que la proporció d'incidents és la mateixa

En declaracions a À Punt Notícies, el president de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Germán Zaragozá, sosté que enguany la proporció d’incidents és la mateixa que anys anteriors per haver-hi més festejos taurins. 

Zaragozá ha assegurat que la Federació ha sol·licitat que posen una patrulla de les forces i cossos de seguretat de l’Estat en tots els festejos, "de la mateixa manera que es fa en un concert". "Al cap i a la fi, també és un acte de masses", ha dit. 

També et pot interessar

stats