Així és el reglament dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana

Les sancions per no complir les normes de seguretat oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros

Els menors i aquells que no tinguen plenes capacitats no poden participar en els festeigs taurins / À Punt NTC

Cada festa de bous al carrer comença molt abans de desencaixonar l'animal. La inspecció tècnica garanteix que barrots i cadafals acompleixen la normativa de seguretat per a espectadors i participants.

“Un aparellador revisa i controla si els elements de tancament poden aguantar les envestides d’un animal”, explica Javier Belenguer, oficial de la policia local i director taurí, en declaracions a À Punt NTC. “Després, nosaltres comprovem si aquest recinte ha quedat correctament tancat”, afig.

Amb el bou ja al carrer el reglament és clar: els menors s'han de retirar, també qui no estiga amb plenes capacitats. “Abans del festeig sempre es llig la normativa perquè la gent que està al recinte taurí sàpiga quines coses no es poden fer”, afirma Sergi Esteve, responsable taurí d’una de l’associació Santa Bàrbara de Borriana.

Les sancions per no complir les normes de seguretat oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros; la legislació valenciana al respecte és estricta. “És un decret dels més restrictius que hi ha a Espanya”, continua Belenguer. “Jo entenc que no és un problema del decret, sinó de la responsabilitat de la persona”.

A la Comunitat Valenciana, aquest estiu han mort 7 persones per cornades.

També et pot interessar

stats