La comissió consultiva de bous al carrer analitza aquest dilluns l'augment d'incidències

La Comunitat Valenciana suma set defuncions i iguala el pitjor any fins ara 

Bous al carrer a les festes d'Almassora l'octubre de 2019, abans de la pandèmia
Bous al carrer a les festes d'Almassora l'octubre del 2019, abans de la pandèmia / Ajuntament de Almassora
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'agost 2022 - 20:10 Actualitzat: 28 d'agost 2022 - 09:53

La secretaria autonòmica d’Emergències ha convocat per a aquest dilluns, 29 d’agost, la comissió consultiva de festejos taurins tradicionals (bous al carrer) de la Comunitat Valenciana. Segons ha informat Emergències, la convocatòria és extraordinària i té com a objectiu analitzar la situació actual i elaborar una proposta de recomanacions a les comissions festeres davant de l’increment d’incidències d’aquest estiu. Els actes taurins que s'han celebrat les últimes setmanes igualen les dades de morts per enganxada de bou al pitjor any registrat al territori valencià.

Una dona francesa ha mort aquest dijous a conseqüència d'una cornada d'una vaqueta durant les festes de Beniarbeig, a la Marina Alta. Amb aquesta víctima ja hi ha set persones que han mort en aquests actes taurins a la Comunitat Valenciana, la mateixa dada que el 2015, el pitjor any fins ara pel que fa a defuncions.

A hores d'ara, el veí de Bonrepòs i Mirambell (Horta Nord) continua ingressat a l’UCI de l’Hospital la Mini Fe de Sagunt (Camp de Morvedre) després d’haver sigut cornejat a la cama durant les festes de Castellnou (Alt Palància).

L'agost i el setembre són els dos mesos de l'any en què s'organitzen més actes de bous al carrer. I n'hi ha hagut més especialment enguany, ja que després de la pandèmia s'han disparat a més de 13.000 els actes previstos en tot el territori valencià (un 50% més que el 2021).

També et pot interessar

stats