La Federació de Bous al Carrer secunda que es revisen els protocols taurins per evitar nous incidents

L'entitat creu necessari conscienciar i ha anunciat xarrades a partir de setembre

Imatge d'arxiu d'una festa taurina de 'bous al carrer' a Puçol
Imatge d'arxiu d'una festa taurina de bous al carrer a Puçol / À Punt NTC

El president de la Federació de Bous al Carrer, Germán Zaragozá, s'ha mostrat favorable a la proposta de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que ha vist “preocupant” la xifra de sis morts en activitats taurines d’aquest estiu i ha demanat la revisió dels protocols dels festejos taurins. 

Així i tot, Zaragozá ha demanat fer-ho "amb mirament" i ha afegit que s’ha de conscienciar els membres de les penyes per a evitar incidents, com els registrats aquest estiu a Nàquera (Camp de Túria), i reduir les víctimes mortals. Per a això, ha anunciat que, a partir de setembre, es faran xarrades a València, Castelló i Alacant.

La Federació considera la xifra "normal" i “proporcionada” al nombre de festejos, que han augmentat perquè les penyes han invertit més diners, estalviats durant la pandèmia. A més, el president ha assenyalat que la Comunitat Valenciana té "el millor decret de seguretat en l'àmbit nacional", que es revisa cada any. 

Amb tot, l’entitat ha reconegut que "és necessària una revisió" perquè aquests festejos s'estan "massificant". En concret, han augmentat en un 25% respecte a la dècada anterior.

Quant al succeït a Nàquera, Zaragozá ha indicat que és un “cas puntual", que va ocórrer sense el coneixement de la penya taurina. La Federació ha subratllat que aquest tipus d'accions es penalitzen segons el reglament, que sanciona tot aquell que l'incompleix amb sancions que van de 601 a 30.000 euros.

Respecte al cas de Nules, on van participar xiquets, Zaragozá ha explicat que l'activitat estava regulada com a "exhibició de transhumància", ja que els animals que hi participen "no són bous braus", sinó "vedells de raça avilesa" i té l'autorització de la Conselleria d'Agricultura. A més, aquesta activitat se celebra en altres localitats del país.

També et pot interessar

stats