Sisé mort als bous al carrer en l'any amb més víctimes des del 2015

Aquest estiu és rècord en celebració d'aquest tipus d'actes a tot el territori, amb més de 13.000 previstos

Una imatge, en arxiu, d'un acte de bous al carrer
Una imatge, en arxiu, d'un acte de bous al carrer / À Punt NTC

Agost i setembre són els dos mesos de l'any en els quals s'organitzen més actes de bous al carrer. Especialment enguany, que després de la pandèmia s'han disparat fins a més de 13.000 els esdeveniments previstos en tot el territori valencià (un 50% més que el 2021). Enguany, a més, ja han mort cinc persones cornejades als carrers en aquests actes taurins, la mateixa dada que el 2019 i l'any més complicat des que el 2015 es registraren set víctimes mortals.

Un jove que participava en els actes taurins populars de Vallada va morir aquest dissabte en ser agafat pel bou i es va convertir en la cinquena víctima dels bous al carrer aquest estiu. Soneixa, Picassent, Almedíxer, Meliana i Pedreguer són els punts on més hi ha hagut víctimes mortals aquest estiu. Sis morts a meitat d'una temporada rècord en actes previstos.

Cal recordar que el 2017 se'n van organitzar 9.512, any en el qual es registra la xifra més elevada fins ara, segons les dades recollides en les memòries de la Conselleria de Justícia. L'any 2019, el previ a la pandèmia, es van realitzar 8.623 actes taurins i cinc persones van perdre la vida. El 2015, any que registra les pitjors dades de mortalitat, es van organitzar 8.242 actes en tot el territori valencià.

Al principi d'agost, el president de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Germán Zaragozá, va defendre que enguany la proporció d’incidents és la mateixa que anys anteriors, ja que hi ha més festejos taurins. Zaragozá va assegurar que la Federació ha sol·licitat que posen una patrulla de les forces i cossos de seguretat de l’Estat en tots els festejos, "de la mateixa manera que es fa en un concert".

També et pot interessar

stats