Nàquera cancel·la un bou embolat per la participació de dos menors d’entre huit i deu anys

El consistori ha instat les autoritats competents a depurar responsabilitats per aquesta infracció greu

Imatge del moment en què els menors embolen una de les banyes del bou / À Punt NTC

L’Ajuntament de Nàquera ha decidit cancel·lar la celebració de l'últim dels actes taurins programats aquest diumenge de matinada després que dos menors d’entre huit i deu anys embolaren un bou. 

En les imatges a què ha tingut accés aquest mitjà s’aprecia com ambdós xiquets estan acompanyats d’un adult en el moment en què s’encenen una de les boles de material inflamable a les banyes de l’animal. Els menors fugen quan el bou reacciona a la calor amb moviments violents. 

La regidora de Festes, Lidón Gil, ha explicat que quan va tindre constància de la presència de les criatures va avisar l'alcalde, la Policia Local i el president de la penya taurina. Així, es va activar el protocol establert i immediatament es va suspendre l'acte. A continuació, es va fer un ban en què s'informava la població de la decisió.

Gil ha remarcat que s'havia revisat el recinte taurí abans que ocorregueren els fets, per a comprovar que no hi havia cap "menor de setze anys, persona amb limitacions físiques o psíquiques o amb símptomes d'alcoholèmia". Com a directora taurina, ha posat l'accent en el fet que l'actuació de qui "probablement és el pare d'una de les criatures" va ser impulsiva i no comptava "amb cap mena de permís".

La regidora de Festes ha recordat que aquesta és una infracció greu d'acord amb el reglament taurí de la Comunitat Valenciana i que abans de cada acte taurí les persones són informades de les mesures de seguretat i les prohibicions en vigor.

El consistori condemna aquest incident i ha instat les autoritats competents a depurar responsabilitats. En aquesta línia, la penya taurina ha lamentat els fets i corrobora la versió oferida per l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats