Ximo Puig descarta avançar les eleccions autonòmiques

El cap del Consell fa una crida a "aparcar les diferències" en el Botànic per a negociar "uns bons pressupostos"

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig / Jorge Gil (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aquest diumenge avançar la convocatòria d'eleccions autonòmiques, com va decidir el 2019 amb el rebuig de Compromís. Segons el cap del Consell, "no es dona cap condició per a avançar les eleccions autonòmiques". 

El president ha reivindicat l'estabilitat del Botànic i ha defensat que és "un acord sobre la base del qual van decidir els ciutadans el 2015 i el 2019".

En aquest sentit, ha fet una crida a "aparcar les diferències" en el govern de coalició entre el PSPV, Compromís i UP per a tirar avant "uns bons pressupostos" per al 2023.

El president ha insistit que la prioritat actual és executar el pressupost d'enguany i negociar el del pròxim any amb l’objectiu de donar seguretat i confiança a la ciutadania en una situació de "màxima dificultat".

Puig ha afirmat que es treballarà per aconseguir un "bon pressupost" de recuperació social i econòmica, que permeta fomentar la creació d'ocupació i l’acceleració de les "transicions pendents" com la digitalització o la transició energètica.

També et pot interessar

stats