Puig anuncia un 80% de descompte en els transports de la Generalitat a partir de setembre

Viatjar els diumenges en Metrovalència i TRAM d’Alacant continuarà sent gratuït durant el mes d’agost

TRAM d'Alacant
Els usuaris del TRAM d'Alacant es veuran beneficiats amb la mesura / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un 80% de descompte en el transport públic autonòmic a partir de setembre i fins a final d'any. Amb aquesta mesura s'afegeix un 30% a la rebaixa vigent de les tarifes de transport d’un 50% i s'adapta la bonificació aprovada per govern espanyol a la xarxa de transport de la Generalitat.

Puig ha destacat que el Consell va ser pioner en establir la gratuïtat de viatjar els diumenges en la xarxa de Metrovalència i TRAM d'Alacant, que es prorrogarà durant tot el mes d’agost i que ha augmentat entorn d'un 50% el nombre d'usuaris aquest dia de la setmana.

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha manifestat que "el futur passa pel transport públic" i que es tracta d’una iniciativa per a "protegir les famílies, que alleugen en part la inflació que castiga les persones amb menys poder adquisitiu".

El descompte del 80% estarà vigent fins al final de desembre d’enguany, quan s'avaluarà si es prorroga aquesta mesura. Els beneficiaris seran els usuaris de Metrovalència, TRAM d'Alacant, TRAM de Castelló, MetroBus i de les concessions de la Generalitat.

En referència a la difícil situació del mercat energètic, Puig ha destacat que ha de ser “una oportunitat per a avançar en la millora de l’accessibilitat i la mobilitat, la descarbonització i unes ciutats més habitables”, justificant així la implementació d’aquestes mesures de promoció del transport públic i d’altres que fomenten la inversió en els transports de la Generalitat.

També et pot interessar

stats