Mig milió de persones ja han viatjat els "Diumenges gratis" al metro i al TRAM

Aquesta mesura, una aposta de la Generalitat per l’energia verda, ha augmentat el nombre d’usuaris i usuàries vora un 50% 

Dues persones esperen a una parada de la nova Línia 10 de Metrovalència
Dues persones esperen en una parada de la nova línia 10 de Metrovalència / Generalitat

Vora mig milió de persones s'han beneficiat fins ara dels viatges gratuits els diumenges en Metrovalència, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló, des que la Generalitat va posar en marxa aquesta iniciativa l'1 de maig, una aposta per la mobilitat sostenible i per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.

La mesura s'emmarca en el conjunt d'accions previstes pel Consell en el pla Reactiva i estarà en vigor fins al 31 de juliol, com va anunciar el president Ximo Puig en les Corts. D’aquesta manera, es busca fomentar l’energia verda i l’ús del transport públic, contribuir a descongestionar les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra l’emergència climàtica.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha titllat la iniciativa de "tot un èxit", perquè ha suposat un increment en la mitjana de viatgers i viatgeres al conjunt dels serveis en què s’ha aplicat de quasi un 50%.

En aquests tres primers dies en què ha estat en vigor els "Diumenges gratis" ha augmentat el nombre d'usuaris i usuàries del TRAM de Castelló en un 98%, del TRAM d'Alacant en un 51% i de Metrovalència en un 28%, respecte al diumenge 3 d'abril, que s'ha pres com a referència.

Aquesta mesura complementa les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i l'Autoritat del Transport Metropolità de València han dut a terme en el transport metropolità de València, on les tarifes s'han reduït fins a un 50% i s'ha fet realitat la integració tarifària gràcies a la targeta SUMA. Igualment, hi haurà una reducció de preus de fins al 50% en el TRAM d'Alacant amb l'entrada en vigor aquest estiu de la simplificació de zones.

Aquest diumenge serà el primer en què els usuaris i usuàries de la nova línia 10 Alacant-Natzaret es podran beneficiar també dels viatges gratis, una infraestructura que Torró ha emfasitzat és "un vertader instrument de cohesió social".

També et pot interessar

stats