Entra en funcionament la Línia 10 de Metrovalència

Connecta els voltants del Palau de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret amb el centre

Estació de Natzaret, de la Línia 10 de Metrovalència
Estació de Natzaret, de la Línia 10 de Metrovalència / À Punt

La nova Línia 10 de Metrovalència, molt demanada pel veïnat i visitants i que connecta zones de la ciutat com els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, entra en funcionament aquest dimarts. La inauguració serà a les 10:30, però el públic no podrà accedir fins a les 13:00 hores.

La línia, que partirà des del centre de València, suposa una gran ampliació de la xarxa de metro, i combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de cinc quilòmetres i huit estacions i parades. Tindrà sistema de prioritat semafòrica en tots els encreuaments per als vianants i de vehicles al llarg de tot el recorregut en superfície.

Una altra de les novetats és que les unitats de tramvia d'aquesta línia estrenaran un nou disseny i imatge, que tindrà continuïtat de manera progressiva en la resta de combois de l'empresa pública.

Un mural de Paco Roca recorda la memòria d'Amado Granell 

L'estació Amado Granell - Montolivet de la Línia 10 té un mural de gran format dibuixat per Paco Roca i dedicat a la figura del militar valencià, que va participar en l'alliberament de París durant la Segona Guerra Mundial.

El mural de Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i condecorat amb l'Alta Distinció de la Generalitat, és un homenatge a Amado Granell, republicà, exiliat i tinent de la mítica companyia La Nueve de l'exèrcit de la França Lliure.

La idea del mural, en paraules del mateix Paco Roca, que també ha contat la vida i trajectòria del militar en el còmic Los surcos del azar, és "mostrar una part de la seua vida: l'eixida d'Espanya en l'Stanbrook, l'arribada a Orà i la decisió d'allistar-se en l'exèrcit francés per a continuar lluitant contra el feixisme".

Campanya "Acabem amb les excuses per la via ràpida"

Com a part de les accions previstes per a donar a conéixer la posada en servei de la nova Línia 10, la Generalitat ha llançat la campanya "Nova Línia 10. Acabem amb les excuses per la via ràpida", amb presència en estacions de la xarxa de Metrovalència i dues peces de gran format, amb un relleu del tramvia, instal·lades a la plaça de l'Ajuntament de València i als accessos a l'estació del Nord.

També et pot interessar

stats