Metrovalència canvia el nom de 23 estacions i parades

À Punt, Platja de la Malva-rosa i Castelló són alguns dels nous noms que s’adapten als canvis de l’àrea metropolitana

À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de desembre 2021 - 20:34 Actualitzat: 10 de maig 2022 - 17:44
Nous noms de parades i estacions de Metrovàlencia
Nous noms de parades i estacions de Metrovàlencia / FGV

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà el nom d'algunes de les estacions i parades per qüestions de normalització lingüística, per fer-les més reconeixedores o per adaptar-se als canvis urbans de la ciutat i l'àrea metropolitana. Aquest últim cas és el de la parada de tramvia TVV, que passarà a dir-se À Punt. 

Segons la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, els canvis proposats, resultat d'un estudi encarregat a la Universitat de València, "tenen com a finalitat associar la nova denominació al barri o zona" per tal de facilitar la localització i "fer més pròxim i amable el transport públic".

Les modificacions proposades s'aplicaran en cartells d'horaris, plànols zonals, generals i de barri, distintius direccionals o "termòmetres" de línia, de manera progressiva, a partir del pròxim 16 de maig, coincidint amb la posada en servei de la nova línia 10 Alacant-Natzaret.

Modificacions per línies

Canvis de nom de parades de Metrovalència
Canvis de nom de parades de Metrovalència / Marta Pascual

En el metro, en la línia 1, Villanueva de Castellón passarà a anomenar-se Castelló, per a arreplegar la nova denominació de la localitat que va aprovar el ple del Consell i que recull el Butlletí Oficial de l'Estat. En la Línia 2, Torre del Virrei serà Gallipont-Torre del Virrei; Benaguasil 1r es convertirà en Fondo de Benaguasil i Benaguasil 2, l'estació més pròxima al nucli urbà del municipi, esdevindrà Benaguasil. Així es millora la identificació de les estacions.

En les línies 5 i 7, Aragón passarà a dir-se Aragó i en les línies 3 i 9 Alboraya-Palmaret es dirà Alboraia Palmaret; Alboraya-Peris Aragó es denominarà Alboraia Peris Aragó; i Facultats es modificarà per Facultats-Manuel Broseta. D'altra banda, en les línies 3, 5 i 9, Rosas serà Roses. En aquests casos s'ha avançat en la normalització lingüística, com recomanava l'estudi de la Universitat de València.

L'últim canvi en les línies de metro afecta l'estació d'Amistat, que actualment es denomina Amistat-Casa de la Salud i que tornarà al nom originari, una vegada conclòs el contracte de patrocini del centre sanitari.

En el tramvia, a més del canvi de Tarongers per Tarongers Ernest Lluch –que es va modificar recentment–, es procedirà a la modificació de Grau-Canyamelar per Marina de València; Mediterrani per Canyamelar; Marina Reial Joan Carles I per Neptú; la Marina per Cabanyal; Les Arenes per Platja Les Arenes; Eugènia Vinyes per Platja Malva-rosa; Serrería per Beteró; Primat Reig per Trinitat; Estadi del Llevant per Estadi Ciutat de València; TVV per À Punt; i Santa Gemma-Parc Científic UV per Parc Científic. Així s'aconseguirà una millor identificació de les parades, es donarà més rellevància als barris i, a més, les denominacions s'adaptaran als diferents canvis urbans de la ciutat.

Finalment, l'estació intermodal de Marítim-Serrería, que acull tant les línies 5 i 7 de metro com les línies 6 i 8 de tramvia, passarà a denominar-se Marítim.

També et pot interessar

stats