Primer diumenge de transport gratuït amb Metrovalència i TRAM

Fins al 31 de juliol no s'haurà de pagar els diumenges per a viatjar amb metro i tramvia, una iniciativa de la Generalitat per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació

Imatge d'arxiu de Metrovalencia
Imatge d'arxiu de Metrovalencia / Generalitat Valenciana

A partir d'aquest diumenge, i tots els que queden fins al 31 de juliol, els serveis de Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló seran gratuïts per a totes les persones usuàries.

Aquesta mesura, anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, a les Corts el passat 21 d'abril, es tracta d'una de les accions previstes dins del Pla Reactiva “per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes".

Així, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha assenyalat que "es calcula que al voltant de 113.500 persones es podran beneficiar d'aquesta iniciativa”, ja que els diumenges “unes 110.000 persones fan ús dels serveis que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València, i unes 3.500 del TRAM de Castelló".

Des de la Conselleria esperen que la mesura contribuïsca “a facilitar la mobilitat d'aquests dies festius” i "a guanyar nous usuaris", a més de fomentar el transport públic per a contrarestar la contaminació.

L'accés de viatgers i viatgeres es farà, en Metrovalència i TRAM d'Alacant, a través del sistema de portes obertes, i les validadores deixaran d'estar en servei perquè ningú pague per error.

Precisament aquest diumenge es preveuen multitud d'activitats, entre les quals destaca la manifestació de l'1 de maig, Dia Internacional del Treball, que se celebra a tota la Comunitat Valenciana.

A Alacant, a més, tindrà lloc la travessia solidària nadant de la Santa Faç, els participants de la qual solen utilitzar el TRAM d'Alacant per a acudir a l'inici de la prova, situat a la platja del Postiguet.

També et pot interessar

stats