El metro al barri de Natzaret de València començarà a funcionar el 16 de maig

Amb cinc quilòmetres de recorregut i huit parades, la línia 10 era una antiga reivindicació veïnal

Una unitat del tramvia de la línia 10, que arribarà fins al barri de Natzaret
Una unitat del tramvia de la línia 10, que arribarà al barri de Natzaret / À Punt NTC

La nova línia de Metrovalència, la línia 10, que unirà el centre de València amb el barri de Natzaret, entrarà en funcionament el dilluns 16 de maig, segons ha confirmat la Conselleria de Mobilitat.

Amb la posada en marxa d'aquesta connexió de transport públic, molt demandada per veïnat, estaran connectades diverses zones, com l'entorn de les Arts i les Ciències o el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat.

De manera que no sols beneficiarà el veïnat, també els turistes que acudisquen a la Ciutat de les Arts, un dels enclavaments de la ciutat que més visitants atrau.

Aquesta línia suposa una important ampliació de la xarxa de metro de la ciutat que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de cinc quilòmetres i huit estacions.

Fa unes setmanes, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) va anunciar que la línia 10 comptarà amb sistema de prioritat semafòrica en tots els encreuaments per als vianants i de vehicles al llarg de tot el recorregut en superfície.

Una altra de les novetats és que les unitats de tramvia d'aquesta línia estrenaran un nou disseny i imatge que tindrà continuïtat de manera progressiva en la resta de combois de l'empresa pública. El projecte de construcció d’aquesta línia ha sigut cofinançat per la Unió Europea.

També et pot interessar

stats