Art a les entranyes de Russafa: dos murals de 200 metres decoraran la línia 10 de Metrovalència

Quatre artistes valencians han creat aquestes pintures al pas per l’estació de la nova línia de metro

Els nous murals ja decoren la futura estació de la línia 10 de Metrovalència al pas per Russafa / À Punt NTC

Dos grans murals rebran els viatgers de la futura línia 10 de Metrovalència al pas per Russafa. Les càmeres d'À Punt Notícies han fet parada en aquesta estació per mostrar-los en exclusiva les obres, de més de 200 metres, fets per quatre artistes valencians.

"Són un reflex de la forma d'entendre la nostra cultura que tenim els valencians", ha assegurat Arcadi España, conseller de Mobilitat.

Tota l’estació de metro és una gran obra d’art. Els quatre artistes valencians que han transformat les andanes grises i monocromàtiques en un espai dinàmic envaït pel color han fet dues intervencions diferents, però amb el mateix propòsit.

Per una banda, Mr. Simon i Azucena González han fusionat la il·lustració figurativa amb el caos per a crear la il·lusió del moviment, i transportar els colors del cel mediterrani al subsol de l'estació. "Simulen imatges que es mouen al llarg del túnel", ha explicat González a À Punt. "La llum i el color faran més amena l'espera", ha afegit Simon.

Per altra banda, la proposta de Leonard Gómez, de nom artístic Nero, i d'Elena López, coneguda com a Unamesa, conviden a fer un recorregut per la història del barri de Russafa. "Són formes trencades i menys orgàniques", ha descrit López sobre l'estil de dibuix. "És interessant que cadascú en la zona on es trobe puga traure la seua interpretació", ha explicat Nero.

Un estil urbà acostumat a l'aire lliure que entra de ple en el metro a les entranyes de la ciutat.  

També et pot interessar

stats