El preu del bonobús i de l'EMT Jove de València baixarà un 30% des de setembre fins a final d'any

La rebaixa s'acull a les ajudes directes del Ministeri de Transports per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica actuals

Nous preus abonaments EMT València
Nous preus abonaments EMT València / Paula García

El preu dels títols multiviatge propis de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, el bonobús i l'EMT Jove es reduirà en un 30% de l'1 de setembre al 31 de desembre.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de València s'acull a les ajudes directes anunciades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica actuals, que preveu la reducció del 30% per als abonaments dels serveis de transport prestats per les comunitats autònomes i els ajuntaments.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi ha assegurat que en moltes ocasions l'Ajuntament ha demanat al govern central que adoptara mesures per a mitigar els efectes de la crisi actual que afecta el transport públic i tota la ciutadania. També ha celebrat que la mesura contribueix a fomentar l'ús del transport públic, "juntament amb altres impulsades municipalment".

Quins títols es beneficien de la rebaixa?

L'Ajuntament es compromet així a implantar una reducció d'un 30% respecte al preu habitual en els abonaments de transport i títols multiviatge, i queda exclòs el bitllet senzill. En el cas de l'EMT València els títols que es beneficien d'aquesta mesura són el bonobús i l'abonament mensual EMT Jove.

Quin serà el nou preu?

Des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre el preu del bonobús de deu viatges es reduirà de 8,5 a 6 euros, mentre que el bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general baixarà de 6,80 a 4,80 euros i el de categoria especial, de 4,30 a 3 euros. Per últim, el títol de càrrega mensual EMT Jove (per a menors de 30 anys) es rebaixarà dels 25 euros actuals a 17,50 euros.

On es poden comprar?

Els abonaments amb preu reduït es podran adquirir des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre en els punts de venda habituals. En el cas del bonobús, en estancs, quioscos, web, app i oficines d'atenció a la ciutadania (OAC).

Els bonobusos personalitzats i EMT Jove també es podran obtindre en l'aplicació mòbil i web oficial de l'EMT, així com en les OAC. Tots els viatges adquirits durant el període indicat es podran utilitzar fins al 31 de gener.

També et pot interessar

stats