Puig: "El Consell està absolutament unit en defensa de les renovables"

Les conselleries celebraran aquest dimarts "una reunió dins de la normalitat" on abordaran el tema

Ximo Puig, aquest dissabte a València
Ximo Puig, aquest dissabte a València / Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell està "absolutament unit en defensa de les renovables" que, ha apuntat, no es correspon amb "la plasmació d'unes diferències exacerbades que no són reals".

"El que volem, en qualsevol cas és accelerar-les i que es faça de la millor manera possible per a impactar al menys possible en el territori", ha defensat Puig aquest dissabte en declaracions als mitjans després de la presa de possessió del nou arquebisbe de València, Enric Benavent.

En aquest sentit, Puig ha confirmat que la reunió entre els representants de les Conselleries d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Economia Sostenible i Sectors Productius, i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, tindrà lloc dimarts que ve. "Serà una reunió dins de la normalitat", ha recalcat.

El cap del Consell ha insistit que "cal accelerar" la implantació d'energies renovables i que "no hi ha altres possibilitats: o s'està a favor de les renovables o s'està a favor dels combustibles fòssils, no hi ha un altre camí", ha subratllat.

Així mateix, ha apuntat que, encara que "és cert que les renovables poden molestar paisatgísticament a vegades", el "gran avantatge" de les renovables és que són "reversibles", ja que quan hi haja un altre tipus de producció "es podran traure i el paisatge continuarà igual".

Mazón: “La Comunitat Valenciana s'està quedant sense energia”

Per la seua part, el president del PP valencià, Carlos Mazón, ha traslladat que "la Comunitat Valenciana s'està quedant sense energia".

"Estem perdent el tren de l'energia enfront de moltes altres comunitats i moltes altres regions d'Europa", la qual cosa "ens està fent menys competitius i està provocant que els qui més ho necessiten s'estiguen quedant sense possibilitats d'afrontar les seues necessitats energètiques", ha lamentat.

Finalment, ha censurat que "no estar apostant per energies renovables per prejudicis i per falta de capacitat, com s'hauria d'estar fent" i ha anunciat de la seua intenció de revertir la situació.

La polèmica entorn les energies renovables va esclatar el passat dilluns en conéixer-se l'informe desfavorable que l'Ajuntament de Sagunt ha emés sobre la ubicació de la futura planta fotovoltaica que va associada a la gigafactoria de Volkswagen, per l'impacte que tindrà en el territori. Tres dies abans, es va cessar Pedro Fresco, director general de Transició Ecològica i partidari d’accelerar la instal·lació de plantes fotovoltaiques.

El PP també ha anunciat aquest divendres que presentarà en les Corts una sol·licitud al Síndic de Greuges perquè s'investigue l'acumulació d'expedients sense resoldre d'energies renovables, així com una denúncia davant la Inspecció General de Serveis de la Generalitat sobre la "falta de diligència" i els "prejudicis ideològics" del Consell que, segons opinen, han portat a la Comunitat Valenciana al "col·lapse" energètic.

També et pot interessar

stats