El PPCV denunciarà davant el Síndic de Greuges i la Inspecció General el "col·lapse" en les renovables

Mazón acusa el Botànic de "falta de diligència" per l'acumulació d'expedients sense resoldre, que xifren en 350

Carlos Mazón
Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu / PPCV
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de desembre 2022 - 12:44 Actualitzat: 09 de desembre 2022 - 17:48

El PP presentarà en les Corts una sol·licitud al Síndic de Greuges perquè s'investigue l'acumulació d'expedients sense resoldre d'energies renovables i també una denúncia davant la Inspecció General de Serveis de la Generalitat sobre la "falta de diligència" i els "prejudicis ideològics" del Consell que, segons opinen, han portat a la Comunitat Valenciana al "col·lapse" energètic.

Ho ha anunciat el president del PPCV, Carlos Mazón, en una roda de premsa aquest divendres des de la seu del partit, a València. Els populars acusen el govern del Botànic d'haver convertit el territori "en l'autonomia més dependent energèticament d'Espanya i probablement d'Europa", amb "350 projectes paralitzats". I assegura que no entrarà en una "guerra de xifres" amb la Generalitat, que parla de vora 65 expedients a l'espera d'una declaració d'impacte ambiental. "Hi ha un problema de prejudici ideològic respecte a les renovables, no tenim dubte que hi ha falta de diligència", ha subratllat Mazón.

El líder autonòmic del PP ha avançat que el grup parlamentari presentarà una proposició no de llei per a "la depuració de responsabilitats polítiques i, si cal, patrimonials" de l'executiu valencià davant el "bloqueig" a les energies renovables. "El col·lapse és el titular que pot resumir la realitat energètica de la Comunitat Valenciana", ha lamentat Mazón, que ha criticat la "pèrdua d'oportunitats quasi irreversible, les porgues, la incompetència i els prejudicis" entorn de la instal·lació de plantes d'energia fotovoltaica en territori valencià.

Finançament autonòmic

Quan es compleix un any des que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, enviara a les comunitats autònomes un esquelet de nou model de finançament del qual no hi ha cap novetat, Mazón ha acusat el cap del Consell, Ximo Puig, d'inacció. L'esborrany, ha remarcat, deixava el territori valencià "en els ossos" i durant tot 2022 no s'ha conegut cap proposta, no s'ha convocat el Consell de Política Fiscal i Financera i no s'ha respost a les al·legacions valencianes

"Un any després que es va menysprear la Comunitat Valenciana tornem a tindre la callada per resposta i la rendició de Puig com una constant permanent", ha assenyalat, per a criticar després que l'única cosa que se sent sobre el tema és "que la culpa és del PP". Mazón ha remarcat que el seu partit està "desitjós" de poder pactar alguna proposta "sensata" per a l'autonomia.

Barceló qualifica el PP d'hipòcrita

Poc després, el PSPV ha reaccionat a les paraules de Mazón. La síndica del PSPV-PSOE en les Corts, Ana Barceló ha titlat com a “hipòcrita” el discurs del PP i ha destacat que són un partit “que mai es va preocupar ni per les renovables, ni pel finançament, ni pel transvasament Tajo-Segura”. Barceló ha afegit que la política energètica del Consell de Ximo Puig “és molt diferent de la que teníem amb els governs del PP”, una política que “donava l'esquena a les renovables”.

També et pot interessar

stats