Enric Benavent, nou arquebisbe de València: “L'Església no és un partit polític”

El quatretondí, fins ara bisbe de Tortosa, ocupa a partir d'aquest dissabte el lloc que deixa el cardenal Cañizares 

Enric Benavent ja és el nou arquebisbe de València / À Punt NTC | Generalitat

Enric Benavent ha pres possessió com a arquebisbe de València aquest dissabte en un acte que ha començat a les 11:00 hores a la catedral, després d'una eucaristia pontifical a la qual han assistit 1.500 fidels i convidats. Mitja hora abans, el nunci del Papa a Espanya, Bernardito Auza, ha presidit la processó des del palau arquebisbal fins a la basílica de la Mare de Déu, acompanyat per l'administrador apostòlic, el cardenal Cañizares, i el nou arquebisbe, Enric Benavent. Els han seguit al voltant de quaranta cardenals, arquebisbes i bisbes, consells episcopals, arxiprestes, vicaris generals i diferents personalitats eclesiàstiques.

En l'acte, Benavent ha venerat la imatge de la Mare de Déu, ha signat en el llibre d'honor i ha pujat al cambril per a besar la mà de la patrona. A continuació, ha seguit la processó pel carrer del Micalet fins a la porta dels Ferros.

Durant la presa de possessió, Benavent ha rebut la mitra i el bàcul i ha pronunciat la primera homilia com a arquebisbe de València. Bona part d'aquesta ha sigut en valencià i durant el discurs ha destacat que "l'Església no és un poder fàctic que actue d'amagat, no és un partit polític". Sobre el càrrec que exerceix també ha dit que "ser bisbe no és un honor, és una missió", i s'ha compromés a "treballar i a servir-los a tots", i a ser "un model". A més, ha fet una crida a la fidelitat, perquè, segons ha dit, "l'església no es pot acostar a les persones amb una actitud de condemna".

En finalitzar ha saludat les autoritats principals, entre elles el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de les Corts, Enric Morera, asseguts en primera fila, i ha recorregut la catedral per a beneir els fidels.

El que era fins ara bisbe de Tortosa va començar aquest divendres els actes del seu nomenament, tal com dicta la litúrgia eclesiàstica, i va fer parada a Benavites (Camp de Morvedre), el primer poble de la diòcesi de València de camí cap a la catedral des de Tortosa.

Puig i Mazón assisteixen al nomenament de Benavent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, han assistit al nomenament de l'arquebisbe, al qual li han desitjat el millor en aquesta nova etapa. El cap del Consell ha remarcat la "bona relació que sempre hem tingut amb l'Església valenciana" i ha destacat del discurs de Benavent "la via humanista d'intentar entendre als altres i superar les diferències" tot i mantindre "les conviccions de cadascú". Així mateix, Puig ha insistit en el respecte entre les dues institucions i el paper de l'Església "d'unir i no separar".

Per la seua part, Mazón ha valorat especialment el focus de l'arquebisbe en la caritat, "un èmfasi en qui més necessitats té ara mateix". El també president de la Diputació d'Alacant opina que es tracta "d'una renovació modèlica" i "amb una perspectiva molt apegada a la realitat".

També et pot interessar

stats