Enric Benavent, nou arquebisbe de València

El papa ha designat el quatretondí, actual bisbe de Tortosa, per a donar el relleu a Antonio Cañizares, que estava en el càrrec des del 2014

Enrique Benavent, en una imatge d'arxiu
Enric Benavent, en una imatge d'arxiu / Conferència Episcopal Espanyola

El papa Francesc ha nomenat el bisbe de Tortosa, el quatretondí Enric Benavent Vidal, com a nou arquebisbe de València, segons ha anunciat la Conferència Episcopal. 

El de Benavent era el nom que amb més força sonava per a substituir Antonio Cañizares, de 77 anys, que estava en el càrrec des del 2014. Cañizares va oficiar aquest diumenge l'últim servei religiós a la diòcesi de València, coincidint amb el Dia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, continuarà com a administrador apostòlic fins a la presa de possessió de Benavent, segons la Conferència Episcopal.

Un arquebisbe de la Vall d'Albaida

Enric Benavent és un religiós criat a la diòcesi de València i valencianoparlant. Nascut el 1959 a Quatretonda (Vall d'Albaida), va cursar els estudis eclesiàstics en el seminari diocesà de Montcada (València), assistint a les classes de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer en la qual va llicenciar-se en Teologia (1986). Una matèria en la qual es va doctorar el 1993 per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Benavent va ser ordenat sacerdot a València de mans de Joan Pau II el 8 de novembre de 1982, durant la seua primera visita apostòlica del papa a Espanya. Després va ser nomenat bisbe titular de Rotdon (Catalunya) i auxiliar de València el 8 de novembre del 2004. 

Nomenat bisbe de Tortosa el 17 de maig del 2013, va iniciar el seu ministeri episcopal en aquesta seu catalana el 13 de juliol del mateix any.

En la Conferència Episcopal Espanyola és el president de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe des del 2017 i membre de la seua comissió permanent.

L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, comunica el seu relleu
L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, comunica el seu relleu / Paco Morrió (À Punt NTC)

També et pot interessar

stats