El quatretondí Enric Benavent es perfila com a nou arquebisbe de València

Antonio Cañizares oficiarà l'última missa el 9 d'octubre i deixarà el càrrec dilluns, després de huit anys

Enrique Benavent, en una imatge d'arxiu
Enric Benavent, en una imatge d'arxiu / Conferència Episcopal Espanyola

Antonio Cañizares deixarà de ser arquebisbe de València dilluns que ve. Abandona el càrrec després de huit anys de servei i a cinc dies de complir els 77. El religiós millor posicionat per a substituir-lo és el bisbe de Tortosa Enric Benavent, de 63 anys i natural de Quatretonda (Vall d'Albaida), segons avança Religion Digital i ha pogut conéixer À Punt de diverses fonts de la comunitat eclesiàstica.

Cañizares oficiarà l'últim servei religiós com a arquebisbe de València aquest diumenge, quan presidirà el Te Deum a la catedral amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, un acte en el qual coincidirà amb Benavent. S'espera que aquest mateix 9 d'octubre, arribe la carta de la Santa Seu confirmant-ne el relleu.

Enric Benavent va completar els estudis religiosos al seminari de Montcada i va ser ordenat sacerdot el 1982 a València, on va exercir fins al 2004. Llavors va ascendir a auxiliar d'Agustín García Gasco, l'arquebisbe entre 1992 i 2009, per orde de Benet XVI, en les vespres de la visita del pontífex al cap i casal. Si se'n confirma el relleu, suposaria el retorn a València, després de huit anys a Catalunya, d'un religiós criat a la diòcesi i valencianoparlant.

També et pot interessar

stats