Benavites es posa de gala per a rebre el nou arquebisbe de València, Enric Benavent

El municipi del Camp de Morvedre és el primer poble de la diòcesi de València de camí cap a la catedral  

Benavites es posa de gala per a rebre el nou arquebisbe de València, Enric Benavent

Aquest cap de setmana el quatretondí Enric Benavent, fins ara bisbe de Tortosa, quedarà proclamat l'arquebisbe de València. Segons el ritu eclesiàstic, els festejos comencen la vespra de la presa de possessió, i Benavent ha de fer parada en Benavites (Camp de Morvedre), el primer poble de la diòcesi de València de camí cap a la catedral.  

Aquest municipi de la vall de Segó ja prepara una festa de benvinguda a qui serà el nou arquebisbe. “L'arribada d'un arquebisbe sempre és motiu d'esperança i que siga ací, el primer poble de la diòcesi, és una alegria molt gran”, assegura el capellà, Guillermo Carrasco. 

Al poble s'ho han pres com qui espera Déu. Margarita Lacruz, veïna de Benavites, ha dut la murta acabada de collir i que demà decorarà els carrers. “Si no hi ha murta, ací no hi ha festa. És com la traca”, afirma. 

Begoña Guino, també veïna, ha portat el mobiliari. El té a sa casa, herència de qui va ser bisbe de Girona, Josep Vila, fill del poble.

Enric Benavent arribarà de matí, signarà en el llibre d'or de la parròquia i el veïnat podrà escoltar atent les seues paraules. Li demanen un missatge: “A l’Església li fa falta un canvi dirigit a la joventut”, diuen. Les portes de l'església es tornaran a obrir divendres per a la nova etapa de Benavent. 

Cañizares carrega contra els nous models de família i feminisme

Benavent obri una etapa i Antonio Cañizares la tanca aferrat al seu estil ultraconservador. En l'última missa com a arquebisbe de València, s'ha acomiadat demanant a la Mare de Déu ajuda per a una Espanya que es trenca –ha dit– i carregant contra els nous models de família i el feminisme.

"Demane, especialment, per les famílies, pels esposos i que els seus fills siguen educats pel camí de la fe"; que els governs responguen però no projectant "models de família que desfiguren i fins afebleixen"; que els polítics "no sucumbisquen a la ideologia de gènere, la més perniciosa", i que "respecten l'article 27 de la Constitució Espanyola en matèria educativa", ha afirmat Cañizares. 

També et pot interessar

stats