El Consell autoritza 1.370 nous megawatts renovables enguany, un 23% del que caldrà tindre el 2030

En set anys, la Comunitat Valenciana haurà de tindre 6.000 megawatts connectats procedents d'energies sostenibles i alternatives

El Consell abarateix taxes i acurta terminis administratius per a impulsar projectes d’energies renovables
En total, els projectes autoritzats enguany produeixen 1.370 megawatts de potència / À Punt NTC

La Conselleria de Transició Ecològica ha emés enguany autoritzacions ambientals per un total de 44 projectes d’instal·lacions industrials d’energia renovable a la Comunitat Valenciana. En total, els projectes produiran 1.370 megawatts de potència, segons ha explicat en un comunicat la consellera Isaura Navarro. La responsable política ha posat en valor que “el ritme de declaracions d’impacte mediambiental és bo per a aconseguir el compromís dels 6.000 megawatts connectats el 2030”. Així mateix, ha assenyalat que “el ritme és més positiu si també tenim en compte les instal·lacions d’autoconsum”.

Navarro remarca que cal accelerar el procés d'instal·lació

De fet, Navarro ha destacat que “el camí cap a una transició justa i la sobirania energètica és ineludible per al Consell”. En aquesta línia s’ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la llei valenciana de canvi climàtic. “Cal accelerar el procés cap a la transformació del nostre model socioeconòmic i ambiental amb la instal·lació d’energies renovables”, ha insistit Navarro.

També et pot interessar

stats