Promocionar la ciència i ser referent en sostenibilitat: el reptes de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Antonio Torres, director general de Cacsa, anuncia una planta específica al Museu Príncep Felip amb continguts sobre medi ambient i canvi climàtic 

La Ciutat de les Arts augmenta la seua aportació al PIB un 2,2%
La Ciutat de les Arts i les Ciències en una imatge d’arxiu

Fa tres mesos que la Ciutat de les Arts i les Ciències de València encetà una nova etapa amb Antonio Torres (PSPV), que va agafar les regnes en substitució d'Enrique Vidal. El també ex síndic socialista a les Corts (2012-2015) ha explicat en Les notícies del matí aquest divendres quin balanç fa dels primers moments al capdavant d'un dels recintes més emblemàtics i turístics de la Comunitat Valenciana i quin és el full de ruta per als pròxims mesos. Uns objectius que ha resumit fonamentalment en dos: promocionar la innovació i el contingut científic per a acostar-lo a la ciutadania i convertir-se en un referent de sostenibilitat. 

"Cacsa -l'empresa que gestiona el recinte- és una empresa amb l'objectiu d'oferir a la població un turisme sostenible", ha assenyalat. La idea és que l'atenció no se centre només en el continent, sinó que es busca sorprendre també amb el que hi ha dins: "Intentem que hi haja un contingut científic i per a això hem de promocionar la innovació, la ciència, la tecnologia..." ha exposat Torres. 

El públic diana de l'entitat ara mateix són els xiquets i les xiquetes, per això els esforços de projecció estan més concentrats en els col·legis i instituts d'educació secundària valencians, als quals es vol fer arribar la vocació científica de què fa bandera la Ciutat de les Arts i les Ciències. I sobretot els del nord i el sud del territori, on l'enclavament és més desconegut. Per a això, ha explicat el director, s'està treballant per a involucrar més els centres escolars en totes les activitats relacionades amb la ciència i les noves tecnologies que es desenvolupen a l'Hemisfèric o el Museu de les Arts i les Ciències. Per exemple conferències, concursos o visites. 

Durant l'entrevista, Torres ha anunciat que hi haurà una planta en el recinte museístic, la tercera, dedicada exclusivament a continguts relacionats amb la sostenibilitat, el medi ambient i el canvi climàtic. Segons ha dit, aquest espai, que té una extensió de més de 6.500 metres quadrats, albergarà diversos mòduls interactius sobre aquesta temàtica que la ciutadania podrà visitar. Pròximament, eixirà el concurs per a adjudicar el projecte i començar a donar forma a aquesta planta sostenible. 

No podem dir que volem ser un referent en sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic i que les nostres instal·lacions no ho siguen quant a eficiència energètica Antonio Torres - Director general de Cacsa

Precisament amb l'objectiu de convertir l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències en un referent de sostenibilitat, el seu responsable ha avançat que hi ha en marxa un contracte de més d'onze milions d'euros, procedents de fons europeus amb diverses actuacions. Així, permetrà climatitzar les instal·lacions, aconseguir l'autosuficiència energètica amb la col·locació de plaques solars i canviar tota la il·luminació a led. Açò últim significarà, ha remarcat Torres, un "estalvi important d'energia". També s'està ultimant un projecte de digitalització en l'aparcament per a dotar-lo amb les últimes tecnologies. 

També et pot interessar

stats