La Ciutat de les Arts i les Ciències va generar 2,2 euros per cada euro invertit en el seu funcionament

Un informe de l’IVIE sobre l’impacte del complex cultural el 2019 l’assenyala com a “motor turístic” de la Comunitat Valenciana.

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal
El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal / Generalitat

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha assegurat que l’informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) sobre l’impacte econòmic i social del complex cultural i d’oci durant 2019, permet considerar-lo com a “motor turístic” de la Comunitat Valenciana, en generar 2,2 euros de PIB per cada euro invertit en el seu funcionament.

L’informe analitza l’impacte derivat de l’activitat ordinària d’explotació del conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències, incloent l’Hemisfèric, el Museu de les Ciències, l’Oceanogràfic, el Palau de les Arts, l’Àgora, l’Umbracle i els serveis centrals, i l’eleva a 58,8 milions d’euros en termes de renda i a 1.143 llocs de treball.

La despesa turística es xifra en 155,4 milions, dels quals, 150,2 són despeses que fan els turistes quan visiten les instal·lacions, mentre que els 5,3 restant corresponen a l’assistència a esdeveniments. Entre 2018 i 2019, la xifra de visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències va augmentar un 10% i la seua despesa mitjana va créixer un 14,8%.

En conclusió, segons l’IVIE, per cada euro que costa a l’any mantindre aquest complex d’oci i cultura, es generen 2,6 euros de despesa turística i 2,2 euros de PIB en l’economia valenciana.

2,8 milions d’entrades el 2019

Durant 2019, es van vendre 2,8 milions d’entrades a la Ciutat de les Arts i les Ciències, un 10% més que el 2018. Per edificis, el Museu de les Ciències va augmentar en un 15%, l’Oceanogràfic un 7% i l’Hemisfèric un 10%.

Per a Enrique Vidal, les dades que aporta l’IVIE apunten a la Ciutat de les Arts i les Ciències com una “referència internacional” i suposen “una fita en la qual podem basar-nos de cara a la nova normalitat i estar preparats”.

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha explicat que el complex compta amb espais segurs certificats i que està preparant el 20 aniversari del Museu de les Ciències. S aquest estiu, una de les grans cites serà l'estrena del nou CaixaForum, a l’Àgora, durant la tardor, un dels plats forts de l’oferta del complex serà l’exposició “Play. Música i Ciència”.

També et pot interessar

stats