L’associació contra el càncer de València: “No volem ser talibans, però cal respectar la llibertat dels que no volen fumar”

Més d’un centenar de taules petitòries busquen la solidaritat de la ciutat per a finançar accions d’informació, prevenció i investigació de la malaltia

Javier Llombart, gerent de l’Associació Espanyola Contra el Càncer València, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“Respecte per a les persones que no fumen”. És la reivindicació que, unes setmanes després d’aprovar-se el pla antitabac per part de les autonomies i el ministeri, ha traslladat l’Associació Espanyola Contra el Càncer València al sector de la restauració. Coincidint en la jornada de la col·lecta a València, el gerent d’esta entitat, Javier Llombart, incidia en Les notícies del matí que s’ha de respectar els drets dels que opten per fumar, però també d’aquells que estan en els espais públics i no volen.

En este sentit, defensava els espais lliures de fum. “No volem ser talibans, però s'ha de respectar la llibertat de les persones que fumen i de les que no”, remarcava Llombart. El representant d’esta entitat recordava que una de les línies de treball de l’associació és, d’una banda, ajudar els fumadors a abandonar este hàbit nociu, i d’altra, evitar que els que no són fumadors l’adquirisquen, en referència, sobretot, als joves.

El fet de restringir els espais on es pot encendre un cigarret és una de les mesures que ajuda a dissuadir fumadors potencials, com argumentava Llombart.

Més d’un centenar de taules busquen este dijous a València la solidaritat amb el càncer. L'Associació Espanyola Contra el Càncer València celebra la col·lecta contra esta malaltia, que pateixen més de mig milió de valencians i de la qual es detecten 31.000 nous casos cada any.

Bona part dels fons que es recapten al llarg de la jornada permetran finançar la informació, que juntament amb la prevenció i la investigació, són els tres pilars bàsics d’esta entitat.

Hui és un dia per a recaptar fons per a transmetre el missatge que del càncer s’ix Javier Llombart - Gerent de l’Associació Espanyola Contra el Càncer València

Tot i els avanços científics que permeten frenar alguns càncers, la jornada és per a “visibilitzar la malaltia i la superació”, com apuntava el gerent de l'Associació Espanyola contra càncer al nostre territori. Ara bé, el representant d’esta entitat recordava que el càncer “no deixa de ser una malaltia i, com tal, porta patiment”.

No obstant això, ha llançat un missatge positiu: “Hui és un dia per a recaptar fons per a transmetre el missatge que del càncer s’ix. Gràcies al sistema sanitari i a la qualitat dels professionals, el càncer és sinònim de supervivència i esperança”, exposava, des d’una de les taules pròximes a les Torres dels Serrans, Javier Llombart. 

També et pot interessar

stats