Huit col·lectius ecologistes valencians denuncien a Brussel·les projectes urbanístics a tot el territori

Denuncien que afecten el medi ambient, el patrimoni natural i el mode de vida de la Comunitat Valenciana

Les Moles de Paterna, un dels paratges amenaçats, en una imatge d'arxiu
Les Moles de Paterna, un dels paratges amenaçats, en una imatge d'arxiu / Coordinadora per a la protecció de Les Moles

Representants de huit col·lectius ecologistes de la Comunitat Valenciana han acudit aquest dimarts al Parlament Europeu, convidats per Podem, per a alertar sobre les polítiques urbanístiques i d'ordenació del territori en diverses comarques valencianes, entre ells la Torreta del Pirata, a Godella (Horta Nord) o la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre). Segons han denunciat, aquests projectes afecten el medi ambient, el patrimoni natural i el mode de vida d'aquests territoris, al mateix temps que vulnerarien directives europees.

L'eurodiputada Esther Sanz, de Podem, ha sigut la responsable d'acompanyar els representants de les associacions Acció Ecologista Agró, Salvem Cala Mosca, Salvem la Renegà, AE - Agró Marina Baixa, l'Associació Veïnal Barri Antic d'Alfafar, la Coordinadora per a la Protecció de Les Moles, la Plataforma Salvem la Vall i Cuidem Godella. S'han reunit amb una representació de la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, que ha escoltat les demandes del col·lectiu.

La representant d'Acció Ecologista Agró ha explicat que tots els casos són projectes "depredadors i especuladors urbanístics que redueixen la qualitat de vida dels valencians" i són el producte d'una vulneració "legitimada i sistemàtica" de directives europees, com les d'hàbitats d'aus.

Els participants han anunciat que enviaran documentació per escrit, "molt detallada i molt exhaustiva", de cadascun dels casos en els quals detecten una vulneració de diverses directives europees, ja que van més enllà dels nou projectes sobre els quals han posat el focus en la seua visita a Brussel·les.

Segons la coordinadora autonòmica de Podem, María Teresa Pérez, a l'actual govern valencià de PP i Vox "els dona completament igual" que les platges retrocedisquen i s'embruten, que no es puga respirar aire net o que els pobles es queden sense pulmons verds. "Estem ací per a denunciar totes les accions i els macroprojectes que volen construir en entorns i en paratges naturals, els últims que ens queden ja a la Comunitat Valenciana, sense que els toquen les brutes mans de la corrupció", ha afegit.

També et pot interessar

stats