Tres mil persones es manifesten en contra del PAI de Llíber

La plataforma Salvem la Vall denuncia els efectes negatius de la construcció de mig miler d'ubanitzacions de luxe a la vall de Pop

Manifestació en contra del PAI de Llíber / À Punt NTC

Tres mil persones convocades per l'associació Salvem la Vall s'han manifestat aquest diumenge de matí per a demanar que s'ature el PAI de Medina de Llíber (Marina Alta). Es tracta d'una actuació urbanística que va començar al juliol i que pretén construir mig miler d'urbanitzacions de luxe al vall de Pop, amb un preu per habitatge que no baixa dels 900.000 euros.

Els manifestants reclamen que es faça una nova declaració d'impacte ambiental (DIA), ja que consideren que l'actual, "amb més d'un quart de segle, no es correspon amb la normativa actual", ha expressat Alessandro Ottolini, portaveu de Salvem la Vall. Així mateix, demanen que es faça un estudi a fons sobre el consum d'aigua que se'n derivarà.

A la protesta s'han sumat més de setanta associacions de la societat civil, entre les quals hi ha Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana, Acció Ecologista Agró o Per l'Horta.

"Tots els pobles bevem dels mateixos aqüífers, és a dir que si ací a Llíber es construeixen 500 cases que consumiran el doble de l'aigua de la que està consumint actualment el municipi, això afectarà tota la Vall, una zona on actualment els aqüífers estan entre el 10% i el 30% de capacitat", explica Ottolini.

Des de l'associació denuncien que la urbanització ocuparà 400.000 metres quadrats, mentre que la superfície del poble de Llíber, en el qual viuen 900 persones, és d'uns 120.000 metres quadrats.

També ha estat present a la manifestació el síndic de Compromís a les Corts Joan Baldoví. "Si el partit socialista haguera fet cas a les propostes que nosaltres presentàvem, aquest PAI hui no es podria fer", ha denunciat el polític suecà.

Precisament una denúncia de Compromís va paralitzar les obres del clavegueram. Però la construcció de Medina Llíber continua en marxa. Per la seua part, l'Ajuntament de Llíber, del Partit Popular, defensa el projecte, nega els perjuís i afirma que compta amb tots els permisos necessaris.

Després de la manifestació, les persones assistents s'han desplaçat al Rastro de Xaló, on hi havia previst un tast de coques típiques de la zona i diversos concerts amb artistes com Pau Alabajos, Blai Blaiova, Tres fan Ball, Jean Jass i Kinperkal.

També et pot interessar

stats