L’Ajuntament de València dona llum verda al PAI de Benimaclet i no recorrerà contra la sentència del TSJCV

L’oposició acusa el consistori de posar-se en mans de les constructores i part del veïnat anuncia que la lluita no ha acabat

El PAI de Benimaclet preveu la construcció de 1.345 habitatges que ocuparan estos més de 200.000 metres quadrats del barri.

El Pla d'Actuació Integrada (PAI) de Benimaclet serà una realitat després que l’Ajuntament de València haja renunciat a recórrer contra la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Aquesta era favorable a la promotora que l’impulsa, Metrovacesa. 

El pla preveu la construcció de 1.345 habitatges que ocuparan més de 200.000 metres quadrats d’aquest barri. El consistori ha remarcat que es desenvoluparà amb tot l’equipament social que comporta, un fet que no ha aturat les crítiques de veïnat i oposició.   

Compromís i el PSPV-PSOE acusen l’Ajuntament de renunciar a una revisió que acceptaven totes les parts i de posar-se en mans de les constructores. A més, asseguren que aquest no serà el PAI que s'havia consensuat.

El desenvolupament d’aquest barri fronterer amb el terme d'Alboraia podria definir futurs models de creixement. Ara, el veïnat que s'oposa a les construccions demanarà entrevistar-se amb l'alcaldessa María José Catalá i avisa que la lluita no ha acabat.

També et pot interessar

stats