Centenars de persones protesten contra el PAI del barri de Benimaclet a València

La plataforma veïnal Cuidem Benimaclet rebutja el PGOU perquè manté l'edificabilitat del PAI i la classificació del sòl

Manifestació contra el PAI de Benimaclet aquest diumenge
Manifestació contra el PAI de Benimaclet aquest diumenge / À Punt NTC

La plataforma Cuidem Benimaclet protesta aquest diumenge contra el tancament de la séquia d'Alegret, el nou projecte del pla especial, que manté l'edificabilitat del PAI previst al barri, i la "repressió política" al veïnat. La Policia Local de València calcula que hi han participat més de 600 persones.

L'agrupació Fent Camí, present en la protesta
L'agrupació Fent Camí, present en la protesta / Frederic Ferri
Els carrers de Benimaclet s'omplen de gent per a defensar l'horta
Els carrers de Benimaclet s'omplen de gent per a defensar l'horta / Frederic Ferri

"Totes les victòries populars urbanístiques a la ciutat de València hui en dia es veuen com grans avanços i encerts; i cap va ser perquè les empreses decidiren no construir o perquè la classe política canviés d’opinió de cop, van ser gràcies a la lluita i resistència del veïnat", defensa la plataforma en la convocatòria de protesta. La manifestació ha eixit de l'avinguda Valladolid i el carrer Mistral.

Els convocants han explicat que rebutgen el PGOU perquè manté l'edificabilitat del PAI i la classificació del sòl. Cuidem Benimaclet lamenta que la regidora de Gestió Urbana, Sandra Gómez, també presidenta d'Aumsa (empresa municipal que ha tret a licitació la redacció del pla) "no abandona la idea de construir més de mil habitatges a Benimaclet. Ara amb la figura de pla especial, en el qual no han tingut en compte les aportacions del veïnat".

La plataforma també ha criticat el tall de la séquia d'Alegret que dona aigua als horts del CSOA Horta i als horts de l'AVV i lamenta que el consistori no busque una solució als abocaments il·legals que pateix.

També et pot interessar

stats