Es presenta Cuidem Benimaclet, una plataforma que lluita contra el PAI

Pretén evitar que el sòl verd del barri es convertisca en ciment i edificis.

Presentació de Cuidem Benimaclet
Presentació de Cuidem Benimaclet

Aquesta vesprada s'ha presentat Cuidem Benimaclet una plataforma integrada per un grup organitzat de veïnes, col·lectius, associacions i assemblees del barri, i que demana la suspensió del pla general d'ordenament urbà (PGOU) de 1988, el qual consideren completament obsolet.

L'objectiu de Cuidem Benimaclet és evitar l'execució  del pla d’actuació integrada (PAI) de Benimaclet que preveu convertir el sòl verd del barri en 160.000 metres quadrats d’edificis. Aquest pla urbanístic està projectat per la constructora Metrovacesa, i la plataforma tem que es convertisca en un joc especulatiu on l’únic resultat siga la desaparició del sòl verd i de la connexió de Benimaclet amb l’horta. Un altra de les raons és que un augment en el parc de vivendes no garateix una baixada dels preus dels alquilers ni una millora de le condicions de vida del veïnat.

En la presentació de la plataforma s'ha anunciat que la primera actuació que duran a terme serà sol·licitar la desclassificació del sòl urbanitzable programat (SUP) a sòl no urbanitzable (SNU), perquè es mantinga en el règim actual de sòl rural. 

La plataforma reconeix l'alta demanda de vivenda a Benimaclet ara mateix, però defén que s'ha de dur a terme una millora de la qualitat de vida en tots els barris de la ciutat, ja que hi ha 50.000 vivendes ja construïdes buides en tota la ciutat de València, i el barri de Benimaclet ja "camina cap a la saturació". També demana que  els esforços de l’administració se centren a recuperar l’horta i tota la infraestructura verda perquè suposa una barrera natural al soroll de la Ronda Nord, combat la calor de la ciutat, afavoreix el drenatge natural i l’escorrentia i evita inundacions. 

En resum, Cuidem Benimaclet vol que es mantinga la zona de transició verda barri-ciutat per a protegir l’ecosistema de l’horta. D'altra banda, es fa necessària la  preservació del patrimoni històric de Benimaclet amb la protecció del sistema mil·lenari de reg valencià, reconegut per la Unesco a través de la inclusió com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat del Tribunal de les Aigües.  

En la presentació de la plataforma s’ha emplaçat el veïnat de Benimaclet a una trobada general que tindrà lloc el pròxim dia 20, a les 18:00 h a la Junta de Districte (c/ Guàrdia Civil, 19). 

També et pot interessar

stats