El PSPV veu una "gosadia" la proposta de Compromís per a Benimaclet

Segons Sandra Gómez, es renuncia a part del parc d'habitatge públic i a dotacions, i "roba el dret dels veïns a tindre un parc".

Barri de Benimaclet a València
Barri de Benimaclet a València

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València, la socialista Sandra Gómez, ha afirmat no poder compartir el model presentat pel seu soci de govern, Compromís, per al barri de Benimaclet, perquè creu que aquest partit comet "la gosadia" de dir als veïns el que necessiten i volen.

Gómez ha considerat que encara que la proposta de Compromís fa passos avant en alguns aspectes, no és suficient, ja que renuncia a bona part del parc d'habitatge públic i a dotacions importantíssimes, i "roba el dret dels veïns a tindre un parc públic". Al seu judici, la iniciativa respon més "a una visió de partit" que a "una visió general que done resposta a la diversitat i pluralitat del barri", i ha assenyalat que els partits han de ser "més humils" i no "tan atrevits".

"Que un assessor de Compromís es tanque un cap de setmana a casa per a determinar o decidir què és el que necessiten i volen els veïns de Benimaclet és una premissa que no puc compartir", ha manifestat Gómez. En concret, ha criticat que es renuncie a bona part del dret d'habitatge públic, i que s'aposte per un model d'"adossats o xalets", que, al seu judici, no soluciona el problema de falta d'habitatge públic i d'accessibilitat del barri.

També ha lamentat que es robe el dret dels veïns a tindre un gran parc públic, i que es pretenga destinar un terç de l'espai a ampliar els horts urbans existents, perquè creu que amb el model de desclassificació que proposa Compromís, continuaran sent solars. "És una veritat incòmoda, però és la realitat", ha dit Gómez, qui ha retret a Compromís que renuncie també a dotacions com un nou centre escolar, un centre de la Universitat Popular, un camp de rugbi o un mercat municipal, alguna cosa que li sembla "agosarat, capritxós i gratuït".

Enfront d'aquest model, Gómez ha defensat la proposta feta des de l'àrea que ella dirigeix, un projecte que, segons ha dit, "fa molts anys que s'hi treballa" i és fruit de l'estratègia de participació feta la legislatura passada, on els veïns "van deixar molt clares les seues necessitats".

València planteja "un gran corredor verd" per a la zona sud

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana planteja crear "un gran corredor verd" per a regenerar, integrar en l'entorn urbà i dotar de qualitat i de les infraestructures necessàries la zona sud de la ciutat, de manera que deixe d'estar "molt condicionada per la cicatriu ferroviària". Així ho ha anunciat Sandra Gómez, en la presentació de la iniciativa Gran Corredor Verd VLC Sud, "el projecte urbanístic més important de la ciutat de la dècada vinent".

L'espai sobre el qual es vol actuar abasta una àmplia extensió del sud de València entre el parc central i el nou llit del Túria, al costat de la V-30 i planteja revisar iniciatives urbanístiques com el PAI de Sant Marcel·lí i el de Parc Central, amb "un plantejament obsolet segons les noves directrius de qualitat urbana" i l'aposta per barris amb totes les dotacions necessàries.

Sandra Gómez ha destacat que per a abordar aquesta actuació es convocarà un concurs d'idees amb la finalitat d'aconseguir "la millor resposta al repte" que es planteja. La vicealcaldessa ha afegit que el "gran corredor verd" que es pensa per al sud de València és "compatible amb el soterrament de les vies" dins del projecte de Parc Central.

També et pot interessar

stats