Compromís presenta un projecte alternatiu per al PAI de Benimaclet

La coalició valencianista l'ha presentat sense comptar amb el seu soci en el govern, el PSPV.

Benimaclet
Benimaclet / À Punt NTC

A Benimaclet continua la polèmica al voltant del projecte d’actuació urbana (PAI) després que Compromís haja presentat un projecte alternatiu al de Metrovacesa sense consultar-ho al PSPV ni parlar amb la vicealcaldessa i coordinadora general de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez.

El grup Compromís de València ha presentat aquest dijous al veïnat de Benimaclet una proposta alternativa de PAI a l'actual pla de Metrovacesa, que aposta per reduir l'edificabilitat i augmentar la protecció de l'horta. Els veïns i veïnes del barri ja havien mostrat el rebuig al pla actual.

D'aquesta manera, la coalició valencianista ha fet una proposta que redueix en un terç el PAI sense comptar amb el PSPV, que considera el projecte elitista perquè ofereix vivendes unifamiliars poc assequibles. Tampoc han comptat amb el grup de treball del govern municipal encarregat de tirar avant el PAI.

La diputada de Compromís, Papi Robres, ha explicat a À Punt que la coalició té la seua visió pròpia sobre el model urbanístic, raó per la qual han decidit fer aquesta proposta.

En què consisteix el PAI de Compromís?

El projecte de la coalició valencianista planteja baixar dels 1.345 habitatges previstos en el PAI actual a 400, elimina les dos torres de 30 altures en favor de cases baixes, i proposa un repartiment de la superfície a parts iguals entre sòl urbanitzable, horta i infraestructures.

Què en pensa el veïnat?

Des de la plataforma Cuidem Benimaclet, creada per a lluitar contra el PAI en 2018 veuen el pla amb bons ulls, però volen anar més lluny i asseguren que "no cal més edificació" perquè ja hi ha molts habitatges buits. A més, des de l'Associació de Veïns de Benimaclet, anuncien que continuaran lluitant per a aconseguir el soterrament de la ronda nord entre el camí Fondo i el camí de les Fonts.

També et pot interessar

stats