Salvem la Renegà es manifesta per a impedir l'especulació urbanística al litoral d’Orpesa

Volen impedir les obres d’un centre d’interpretació marí, que consideren que danyarà la zona natural.

Imatge d'arxiu de la Renegada, a Orpresa
Imatge d'arxiu de la Renegada, a Orpresa / Turisme d'Orpesa

Membres de la Plataforma Salvem la Renegà s’han manifestat aquest divendres al paratge litoral de la Torre de Bellver, on han començat les obres del futur Centre d'Interpretació Marí del Mediterrani (Cimed) a Orpesa, amb la intenció d'impedir "l'especulació urbanística" i de promoure el respecte pel "paisatge litoral".

Diversos membres de la plataforma s'han concentrat de manera pacífica a la zona, que estava vigilada per la Guàrdia Civil i la Policia Local. Aquesta ha sigut la primera de les tres accions reivindicatives convocades per a parar un projecte que consideren que danyarà aquesta zona natural.

La plataforma també ha anunciat una manifestació pels carrers d'Orpesa el pròxim dilluns, 15 de juny, a les 10:00 hores, per a "parar les obres de construcció al paratge del litoral Bellver-Renegada". Pretenen així parar les obres que duen a terme "als marges de la via verda i que presagien la construcció d'un projecte urbanístic més ampli".

Dilluns passat la Plataforma Salvem la Renegà i el Grup per a l'Estudi i la Conservació dels Espais Naturals (Gecen) van presentar una denúncia contra la promotora Costa Bellver i la Fundació Azul Marino, "totes dues amb el mateix domicili social", per presumptes delictes contra el medi ambient i l'ordenació del territori.

Hi recullen que les obres, iniciades durant l'estat d'alarma, afecten directament espais de la Xarxa Natura 2000 que alberguen hàbitats d'interés comunitari, protegits per la directiva 92/43/CEE del Consell d'Europa relativa a la conservació dels hàbitats i de la fauna salvatge i la flora silvestre.

També et pot interessar

stats