Ecologistes adverteixen del perill que corre el corriol camanegre si s’avança l’obertura de xiringuitos a Castelló de la Plana

Malgrat l’informe favorable del Ministeri de Medi Ambient, asseguren que l’au intenta nidificar-hi cada any

Un corriol camanegre amb dos pollets i un ou / À Punt NTC

Després de la llum verda del ministeri, comença la instal·lació dels quiosquets a les platges de Castelló de la Plana, que podran obrir a partir de Setmana Santa. El ministeri de Medi Ambient ha informat favorablement després que haja verificat que el corriol camanegre, una au en perill d'extinció, no niua a les platges del Gurugú i del Pinar. A la decisió s'oposen els ecologistes.

Aquest dimecres de vesprada ha començat la instal·lació d'un dels cinc barets, el que estarà al nord de la platja del Gurugú. El regidor d'Urbanisme i Serveis Públics, Sergio Toledo, ha dit en declaracions a À Punt que estan molt contents que així siga perquè significa complir amb una promesa feta en campanya electoral.

El xiringuito està a menys de cent metres d'una zona tancada on s'anuncia la presència del corriol camanegre, indica Paco González, president del Grup per a l'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (Gecén). Segons González, la manca de gestió i compromís per part de l’administració impedeix la nidificació del corriol camanegre i l’obertura dels quiosquets en Setmana Santa implica condemnar per sempre la població d’aquesta au a la zona. 

Però malgrat les seues declaracions, l'informe de la conselleria és clar. Afirma que el corriol s’ha reproduït de forma tradicional a les platges del Gurugú i del Pinar, però que no hi niua des del 2022. Toledo dona suport a l’informe i afirma que, en els últims anys, només s’ha detectat presència d’aquesta au en la platja del Serradal, on no hi ha xiringuitos. 

Per la seua part, González ho nega i assegura que el corriol camanegre està present “dia sí i dia també” en tota la zona del Gurugú i del Pinar i que cada any intenta nidificar-hi.

També et pot interessar

stats