Llum verda a la urbanització de la cala de la Mosca, l'única franja verge del litoral d'Oriola

El PSPV i Ciutadans, que governen en coalició, diuen que no hi ha cap impediment legal que puga paralitzar el projecte

La cala Mosca, l'única franja verge del litoral d'Oriola / À Punt NTC

La junta de govern d’Oriola ha aprovat l'últim tràmit administratiu per a construir una urbanització de 2.200 apartaments a la cala de la Mosca, l'única franja verge del litoral del terme municipal. El Grup Socialista i Ciutadans, que governen en coalició, diuen que no hi ha cap impediment legal que puga paralitzar aquest projecte urbanístic.

El projecte es va presentar fa vint anys, tot i que els socialistes sempre s'hi havien oposat. “Un govern ha d’assumir decisions a vegades, però ara ni el Tribunal Superior de Justícia ha posat mesures cautelars, les úniques que podien paralitzar el procediment”, ha assegurat Maria García Zafra, portaveu socialista a l'Ajuntament d'Oriola.

El Grup Canviem Oriola acusa l'alcaldessa socialista d'haver-se plegat als interessos de Ciutadans. “Seguint les petjades del PP, PSPV i Ciutadans han desbloquejat l’únic punt on tenia potestat l’Ajuntament”, lamenta el regidor de la formació, Carlos Bernabé. 

No obstant això, encara hi ha pendent un contenciós administratiu presentat pel Ministeri de Transports i per Canviem Oriola que podria paralitzar el projecte, fins i tot començades les obres. Els ecologistes també es plantegen ara una denúncia per a salvar dues espècies protegides de la zona.

El projecte està paralitzat des de fa vint anys, però tot apunta que les obres començaran d'ací a poc de temps, abans que les normes del Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) els impedisquen construir tan a prop del mar. 

També et pot interessar

stats