Concentracions arreu del territori contra l’onada d'agressions LGTBIfòbiques

L'agressió a un jove trans a València ha sigut l'últim cas de violència LGTBIQ+ dels que s'han succeït a la Comunitat Valenciana al llarg d'aquest estiu

Dos persones caminen després d'una marxa de l'Orgull LGTBI
Dos persones caminen després d'una marxa de l'Orgull LGTBI / Pau Venteo (Europa Press)

En ciutats com Castelló de la Plana, Gandia, València i Elx s'han convocat concentracions aquest dissabte per a denunciar l'increment de les agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+. L'últim atac a un jove trans a la ciutat de València aquest dimarts o les agressions homòfobes que s'han succeït aquest estiu també a València i a Petrer han sigut el detonant perquè les associacions hagen convocat aquestes mobilitzacions de rebuig.

Per això, la Plataforma LGTBIQ+ de Castelló de la Plana ha organitzat aquest dissabte una concentració a la plaça Pescateria a les 19:00 hores. Lambda i altres entitats LGTBIQ+ de València també han convocat una concentració a la mateixa hora a la plaça del Cedre de la ciutat, així com el Col·lectiu de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals de la Safor, que la farà a la plaça de l'Ajuntament de Gandia i l'Ajuntament d'Elx i nombroses associacions de la ciutat que es manifestaran a la plaça dels Algeps.

Concentració a Castelló de la Plana
Concentració a Castelló de la Plana / Plataforma LGTBIQ+ Castelló
Concentració a Gandia
Concentració a Gandia / Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de La Safor (CLGS)
Concentració a València
Concentració a València / Lambda
Manifestació a Elx
Manifestació a Elx / Ajuntament d'Elx

Elx, que es manifestarà a les sis de la vesprada, s'ha convertit en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que se suma a la Xarxa de Municipis Orgullosos amb l'objectiu de lluitar contra l'LGTBIfòbia i posar en marxa accions per a aconseguir la igualtat real. D'aquesta manera, Elx se suma a una Xarxa de Municipis Orgullosos, integrada per 120, que busquen adoptar mesures cap al col·lectiu LGTBIQ+ en un àmbit transversal com l'esport, l'educació o la seguretat.

A Alcoi també eixiran al carrer, però ho faran aquest dilluns. La concentració serà a les 20 hores a la plaça d’Espanya.

Concentració a Alcoi
Concentració a Alcoi

Els casos a la Comunitat Valenciana són alguns dels exemples de l'increment d'agressions al col·lectiu LGTBIQ+ en tot el país els darrers anys. El 2020 es van xifrar en 277 les agressions homòfobes, 20 de les quals a la Comunitat Valenciana, el que suposa un 63,9% més de les que es van quantificar l'any 2015.

Els organismes LGTBIQ+ s'uneixen contra l'LGTBI-fòbia

Amb l'última agressió al jove trans per utilitzar llenguatge inclusiu, el Consell Valencià LGTBI i el Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana es van reunir d'urgència aquest dijous per a afrontar l'escalada de la violència LGTBI-fòbica.

Durant la reunió es van abordar tres objectius. El primer, escoltar les entitats LGTBIQ+ que treballen de primera mà amb les persones que pateixen les agressions. El segon, donar suport i fer una crida a assistir a les mobilitzacions convocades per a hui per a condemnar les darreres agressions LGTBI-fòbiques. Per últim, la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va ratificar el suport del govern valencià cap al col·lectiu LGTBI i va reiterar "el compromís del Consell amb el respecte als drets de les persones".

Per la seua part, la vicepresidenta primera del Consell Valencià LGTBI, Maria Sarmiento, va ressaltar la importància de fer un front comú contra aquesta mena de violència i desenvolupar una estratègia de treball a curt i a llarg termini per a disminuir-la, idees amb les quals va coincidir Kristal Calvo Leyva, vocal conjunta de CCOO i la UGT en la reunió, que a més va fer referència al recent cas de la denúncia falsa d'una agressió LGTBIfòbica per a demanar que no s'utilitze per a tirar lleis arrere.

També el coordinador del col·lectiu Lambda, Fran Fernández, va explicar que l'objectiu de la seua associació és continuar treballant amb l'administració valenciana en la defensa dels drets dels col·lectius LGTBI, i va agrair la ràpida resposta del govern en convocar aquesta reunió.

Per altra banda, Oltra va assenyalar directament el partit polític Vox perquè "disparen i peguen amb les paraules, i després hi ha persones que es creuen que tenen la justificació i el dret, amb aquestes paraules, d'agredir amb les mans i amb les armes", i va afegir que "això s'ha de frenar".

Així mateix, va al·ludir al Partit Popular, que governa en moltes institucions amb el suport i la col·laboració de Vox, per a dir que "en les democràcies avançades de la resta d'Europa no es governa amb les forces polítiques que alimenten la violència i l'odi". El govern valencià va acabar la reunió donant suport a les mobilitzacions d'aquest dissabte i confirmant que farà tots el possible per a contribuir a una societat que respecte els drets humans i la llibertat sexual, d'identitat, d'orientació i d'expressió de gènere.

També et pot interessar

stats