El comissionista Luceño diu al jutge que no pot pagar els quatre milions de fiança

L'empresari es compromet en un escrit remés al jutjat a atendre la sol·licitud "només dispose de patrimoni"

El presumpte comissionista Alberto Luceño, investigat en el cas mascaretes per un jutjat de Madrid
El presumpte comissionista Alberto Luceño, investigat en el cas mascaretes per un jutjat de Madrid / Europa Press

L'empresari Alberto Luceño, investigat en el cas de les mascaretes de Madrid, ha traslladat al jutge instructor que no pot satisfer la fiança de més de quatre milions d'euros que li ha fixat el magistrat després dels primers embargaments ja practicats al comissionista.

En un escrit remés aquest dimecres al jutjat d'instrucció número 47, al qual ha tingut accés Efe, la defensa de l'empresari comunica "molt respectuosament" a l'instructor "la impossibilitat del senyor Luceño d'atendre la fiança imposada, sense perjudici dels béns i saldos en comptes corrents ja embargats". Així i tot, es compromet a atendre aquesta sol·licitud "només dispose de patrimoni". 

El jutge Adolfo Carretero va donar el passat 3 de maig un termini de 48 hores a Luceño perquè abone els 4.023.966,94 euros que li queden per assegurar de fiança. L'empresari està investigat en la causa juntament amb Luis Medina —fill del duc de Feria i l'actriu Naty Abascal— per una possible estafa a l'Ajuntament de Madrid en la compravenda de material sanitari. En el mateix acte el jutge rebutjava imputar-li un delicte d'alçament de béns —que sí que pesa sobre Medina— ni un delicte fiscal, tal com demanava alguna acusació.

Segons el magistrat, fins al moment només se li ha pogut embargar a Luceño un immoble valorat en 1,1 milions d'euros, diversos vehicles valorats en 946.136,66 euros i el saldo de comptes corrents per un import de 129.140,70 euros. Per això, i tenint en compte que l'import de les responsabilitats pecuniàries arriba a 6,2 milions d'euros, va fixar per a ell una fiança de quatre milions, la mateixa quantitat que demanava el fiscal, que havia d'abonar en un termini de 48 hores.

En relació amb aquest cas el jutge ha dictat aquest dimecres una provisió en la qual suspén la declaració prevista per al dia 9 d'Elena Collado, la responsable municipal que va tancar els contractes amb els dos empresaris investigats per les comissions sota sospita. Estava citada com a testimoni, però com que el Grup Mixt de l'ajuntament ha demanat que declare com a investigada, l'instructor sol·licita a les parts que es pronuncien sobre si aquesta funcionària ha de ser citada com a testimoni o com a imputada.

També et pot interessar

stats