El jutge retira el passaport a Medina i Luceño i els obliga a firmar cada quinze dies

Medina ha confirmat davant el jutge que va telefonar a un cosí de Martínez-Almeida per a contactar amb l'Ajuntament de Madrid

Luis Medina (esquerra) i Alberto Luceño (dreta), els presumptes comissionistes
Luis Medina (esquerra) i Alberto Luceño (dreta), els presumptes comissionistes / Agències

El jutge del cas de les mascaretes a l’Ajuntament de Madrid ha acordat retirar el passaport als empresaris Luis Medina i Alberto Luceño, i que firmen cada quinze dies al jutjat, després de la petició feta pels partits polítics que conformen les acusacions populars.

Medina i Luceño han declarat aquest dilluns per primera vegada davant el magistrat Adolfo Carretero, contestant únicament al jutge i als seus lletrats. Ho han fet com a investigats pels delictes d'estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals, a més d'alçament de béns en el cas de Medina, davant les sospites que van poder embutxacar-se 6,6 milions d'euros en tres contractes pels quals l'Ajuntament de Madrid en va pagar 11,9. Va ser el març de 2020, a l'inici de la pandèmia.

Després de la declaració de tots dos, el magistrat ha decidit adoptar les mitjanes cautelars que havien sol·licitat Més Madrid i Podem. El PSOE només ha demanat la retirada del passaport. Ni la Fiscalia ni l'Ajuntament de Madrid han sol·licitat que es prenga cap mesura cautelar.

Medina confirma que va telefonar al cosí d'Almeida

L'empresari Luis Medina ha confirmat davant el jutge que va telefonar a un cosí de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per a contactar amb l'Ajuntament de cara a possibles contractes per al proveïment de material sanitari en les primeres setmanes de pandèmia.

Tant Medina com Luceño han defensat, en la línia amb la seua declaració en la Fiscalia Anticorrupció, que van cobrar la comissió que va establir el responsable de l'empresa malaia Leno, San Chin Choon, perquè eren agents d'aquesta companyia.

Medina ha confirmat que va saber que Luceño podria portar material de la Xina, i ell va tractar de contactar amb el consistori per a ajudar. Per això va parlar amb la directora de la seua antiga universitat, que li va donar el telèfon del cosí de l'alcalde. 

Aquest dilluns ha dit que va telefonar a aquest familiar d'Almeida i que aquest li va donar el telèfon d'Elena Collado, la coordinadora de pressupostos i recursos humans del consistori, amb la qual finalment es van tancar els contractes que s'investiguen. Davant la Fiscalia, Medina va dir que únicament havia escrit al "germà" de l'alcalde, Carlos, en una referència errònia al familiar.

Per part seua, segons altres fonts presents en la declaració, Luceño ha subratllat que es tractava del seu primer negoci amb l'empresa Leno i ha assegurat que el responsable d'aquesta, San Chin Choon, declararà davant la justícia madrilenya. L’empresari ha depositat diversos rellotges al jutjat per a afegir a la fiança que haurà d'aportar per les seues possibles responsabilitats.

També et pot interessar

stats