El jutge imputa a Luis Medina un delicte d’alçament de béns

El magistrat li ha donat un termini de tres dies per a depositar una fiança de 900.000 euros

L'empresari Luis Medina Abascal, en una imatge d'arxiu
L'empresari Luis Medina Abascal, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge que investiga el cas de les mascaretes de l'Ajuntament de Madrid ha decidit imputar a l’empresari Luis Medina un delicte d'alçament de béns i li ha donat un termini de tres dies per a depositar una fiança de quasi 900.000 euros.

El jutge ha respost així després de descobrir que en els comptes de Medina, un dels dos empresaris que presumptament van estafar l'Ajuntament de Madrid en la compravenda de mascaretes, guants i tests d'antígens els primers mesos de la pandèmia, només hi ha 247,26 euros.

Atés que el jutge vol que cobrisca la responsabilitat civil dels presumptes delictes investigats, que en aquest cas pugen a 1.216.984,33 euros, i que només li han pogut embargar un iot de 325.515 euros matriculat a Gibraltar, li ha donat un termini de tres dies per a depositar 891.227,07 euros o, en cas contrari, procedirà a embargar tots els seus béns, mobles i immobles.

En una resolució, el jutge Adolfo Carretero, titular del jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, també ha decidit ampliar la imputació de Medina —fins ara, investigat per estafa agreujada, falsedat en document i blanqueig de capitals— per un presumpte d’alçament de béns.

També et pot interessar

stats