AVA cita els expropiats de Parc Sagunt II per a assessorar-los davant de la demanda de l’administració

Les organitzaciones agràries denuncien que al camp estan patint una “ofensiva judicial” contra ells per a afavorir Volkswagen

Terrenys on es projecta Parc Sagunt II
Terrenys on es projecta Parc Sagunt II / Ajuntament de Sagunt

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha convocat aquest dimecres de vesprada una reunió informativa a Sagunt (Camp de Morvedre) dirigida als propietaris afectats per les expropiacions de Parc Sagunt II, on està projectada la gigafactoria de bateries de Volkswagen.

El departament d'expropiacions de l’associació i el delegat de Sagunt, Francisco Campillo, explicaran als associats assistents el procediment judicial que l'administració ha obert a 800 propietaris perquè no accepta la valoració proposada pel jurat provincial d'expropiació, segons ha informat AVA-Asaja en un comunicat. 

Una demanda que, segons denuncien aquesta organització i també la Unió de Llauradors i Ramaders, és una “ofensiva judicial” que l’administració ha posat en marxa per tal de no pagar 25 milions d’euros que sumen la diferència entre la quantitat que ofereix a cada agricultor pels terrenys i la proposada pel jurat provincial d'expropiació.

També denuncien que un procés d'aquestes dimensions no només retardarà el pagament de les indemnitzacions almenys tres anys, sinó que suposaran despeses en advocats i procuradors.

Asseguren que aquest tipus de procediments tenen baixes probabilitats de prosperar, atés que el TSJ sol atorgar al jurat la presumpció de veracitat i encert en les valoracions. Per això consideren que posar en marxa un procés d'aquestes dimensions té com a objectiu retardar el pagament de les indemnitzacions almenys tres anys i que, a més, suposarà despeses en advocats i procuradors als agricultors. 

Els afectats estan rebent ara aquestes demandes per la via contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia i la reunió programada per Ava-Asaja pretén proporcionar-los assessorament “en un moment d'enorme malestar i incertesa”.

També et pot interessar

stats