Dos anys sense rastre de Marta Calvo

Les restes de la jove continuen sense aparéixer a pesar de l'últim desplegament de localització en noves zones al voltant de Manuel que el presumpte assassí va ometre en la seua confessió

La mare de Marta Calvo al Congrés dels Diputats on ha presentat una iniciativa legislativa per a tipificar com a delicte l'ocultació intencionada d'un cadàver
La mare de Marta Calvo al Congrés dels Diputats on ha presentat una iniciativa legislativa per a tipificar com a delicte l'ocultació intencionada d'un cadàver / Javier Lopez | EFE

Aquest diumenge es compleixen dos anys de la desaparició de Marta Calvo i continua sense aparéixer cap pista que puga conduir a trobar les restes de la jove. Si bé el seu assassí confés, Jorge Ignacio Palma, va afirmar haver desmembrat el cos de Marta després d'una presumpta mort accidental, i haver repartit les restes per diversos contenidors de Manuel (Ribera Alta), les autoritats, després de huit mesos de recerca, no van poder localitzar les seues restes.

Al dolor de la família per la pèrdua s'afig un intens neguit pel fet que Palma seguisca, des de la presó, negant-se a revelar el parador del cos, impedint que les persones més pròximes a Marta puguen començar el procés de dol.

Per això i perquè el nom de Marta no caiga en l'oblit, Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, ha presentat aquest divendres una iniciativa legislativa al Congrés, on demana al govern que augmente les penes als criminals que amaguen els cossos de desaparegudes i no revelen on estan les restes de les seues víctimes. Aquesta també ha comptat amb la col·laboració de Juan Carlos Quer, pare de Diana Quer, i la família de Marta del Castillo. S'espera que la iniciativa s'aprove en quinze dies i després es disposaran de nou mesos per a arreplegar firmes en tot l'estat, un mínim de 500.000.

En els últims dotze mesos s'han succeït diverses indagacions policials, totes dirigides a la localització del cos, en les quals s'ha anat aprofundint a partir d'una investigació que es manté viva. Les últimes accions s'han produït aquest setembre, quan les autoritats van descobrir nous moviments del detingut el dia dels fets a través de la geolocalització dels seus telèfons mòbils que no havia confessat. Les investigacions conduïren als termes municipals de Castelló, la Llosa de Ranes i Senyera, però les noves recerques no han donat resultats tampoc.

Les conseqüències per a la família, segons han expressat els seus portaveus en reiterades ocasions, han sigut un continuat tobogan d'esperances i frustració del qual no aconsegueixen eixir.

En la via judicial, ja ha prestat declaració una desena de dones que van sobreviure a les trobades sexuals amb Jorge Ignacio Palma, i van relatar les pràctiques que van patir, consistents en la introducció de cocaïna “a traïció” en els seus genitals. Després de l'acumulació de tots els processos, el presumpte assassí haurà de respondre per 33 acusacions sobre deu dones (set vives i tres mortes) i pels delictes d'assassinat, agressió sexual, omissió del deure de socors, delicte contra la integritat moral de les víctimes i contra la salut pública.

L'home, de 38 anys, seguirà previsiblement a la presó, a pesar que el desembre que ve compleix dos anys de tancament preventiu, atés que el jutge instructor ja ha convocat les parts com a pas previ.

Per la seua part, la mare i els familiars i amics més pròxims recordaran Marta aquest diumenge en un ofici religiós a la seua localitat natal, Estivella (Camp de Morvedre).

També et pot interessar

stats