La mare de Marta Calvo demana que un únic jutjat investigue la mort de les tres joves amb qui es relaciona el sospitós

Els advocats de la mare de la jove volen simplificar i accelerar procediment.

El sospitós del crim de Marta Calvo ix del jutjat d'Alzira, que instrueix el cas, en una imatge del passat desembre
El sospitós del crim de Marta Calvo ix del jutjat d'Alzira, que instrueix el cas, en una imatge del passat desembre / Europa Press

La mare de Marta Calvo, la jove de 25 anys de qui es va perdre la pista fa sis mesos, el 7 de novembre de 2019, a Manuel (Ribera Alta), ha demanat que un únic jutjat s’encarregue de la investigació de la mort de la seua filla i de les altres dos dones amb les quals es relaciona l’únic detingut, Jorge Ignacio P.

Els advocats de la mare de la jove han fet aquest requeriment per accelerar el procediment, simplificant-lo.

Actualment, tres jutjats diferents investiguen els casos suposadament relacionats amb el detingut, que es troba a la presó provisional per orde del jutjat d'Alzira que instrueix la mort de Marta Calvo. El detingut manté que la xica va morir de manera accidental durant un episodi de relacions sexuals i cocaïna. D’acord amb el relat del sospitós, ell mateix la va esquarterar després, i va distribuir les restes en diversos contenidors.

A més del cas de la dona desapareguda a Manuel, un altre jutjat té una altra causa oberta per l'homicidi d’una dona en una vivenda de València el 15 de juny de 2019, i per omissió del deure de socors.

L'altre cas que se li atribueix formalment a Jorge Ignacio és un intent d'homicidi a una altra dona, però de la qual no han transcendit detalls perquè el cas està sota secret de sumari. La imputació per aquests dos casos se li va atribuir formalment a l'acusat quan ja estava a la presó, a principis de març.

Una quarta mort

A banda d’aquests tres casos, hi ha un altre més, al jutjat 14 de València, que investiga la mort d'una altra dona que podria tindre relació amb Jorge Ignacio. Quan es va conéixer el cas de Marta Calvo, la Policia Nacional va iniciar la revisió d'altres fets, entre els quals hi ha la mort d'una dona en una casa de cites a València i que va morir a l'abril, dies després d’estar ingressada en un hospital de la ciutat.

La petició que ha fet la mare de Marta Calvo al jutjat ha transcendit el mateix dia en què es compleixen sis mesos de la desaparició de la jove. Sa mare ha dedicat unes emotives paraules a la jove a través d’una xarxa social.

D’altra banda, l’empresa que explota l’abocador de Dosaigües (Foia de Bunyol), on es busquen les restes de la jove, reclama en el jutjat quasi 133.000 euros, import que correspon a les despeses dels treballs que es fan en el recinte per a trobar alguna pista de la jove.

També et pot interessar

stats